Igor van de Wittemoere op het GP-podium in Wellington

Jumping
22 feb 2021
Door Horseman Kristof

Eric Van Nieuwenhuyse zijn fokproduct Igor van de Wittemoere heeft op het Winter Equestrian Festival in Wellington een top drie plaats weten te behalen in de CSI3* Grand Prix.

Maar liefst achttien combinaties kwamen terug voor de barrage. Daarvan bleef de top tien foutloos en was Bertram Allen de snelste. De Ierse springruiter won net als op vrijdag met de 11-jarige Iers gefokte Castlefield Vegas (v. Cassino). Bertram kreeg de schimmel enkele weken geleden ter beschikking.

Op de tweede plaats zagen we de BWP ruin Igor van de Wittemoere met Nayel Nassar. De zoon van Cooper vd Heffinck is het voormalige toppaard van Andres Vereecke, waarmee hij eind 2019 Belgisch indoor kampioen werd. Paul O'Shea en Skara Glen's Chancelloress (v. Chacco Blue) namen de derde plek voor hun rekening.

De Zangersheide merrie Chavantele Z (v. Chippendale Z) van fokker Romain Rotty sprong naar een vierde plaats met Daniel Coyle. Voor de sBs'er Chic Hin dr'Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) was er met Beezie Madden een zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.