Houten omheining in hardhout of zachthout? De belangrijkste verschillen op een rij!

Promo
02 apr 2020
Door Horseman Kristof

Tropisch hardhout en grenen zachthout zijn beiden zeer geschikt voor een houten weideomheining, maar de uitstraling, prijs en levensduur van beide houtsoorten zijn verschillend.

Wat is tropisch hardhout?

Hardhout is afkomstig van loofbomen. Tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse 1 is de hardste en meest duurzame houtsoort. deze houtsoorten hebben  geen enkel onderhoud nodig en kunnen gemakkelijk 30 jaar meegaan.

Wat is grenen zachthout?

Zachthout komt van naaldbomen. Onbewerkt heeft het een minder lange levensduur, maar met de juiste behandeling wordt het vocht-, wind- en weerbestendig.

Om te voorkomen dat zachthouten palen na enkele jaren rotten, kies je best voor maximaal geimpregneerd grenenhout. Bij het verzagen kan enkel het hout afkomstig van de buitenkant van de boom gebruikt worden. De kern van grenenhout is immers niet goed impregneerbaar en er komen sneller barsten in.

Door de tijd te nemen om het hout grondig uit te drogen, staan de poriën helemaal open. Na 5 weken drogen, is het hout in de ideale conditie om maximale impregnatie te garanderen. Door deze behandeling krijgt grenenhout een hogere duurzaamheid en kan je er zonder onderhoud minstens 20 jaar van genieten.

Elegante uitstraling versus absolute topklasse

Tropisch hardhout straalt absolute klasse uit. Liefhebbers kiezen ervoor omwille van de stijlvolle uitstraling. Na enkele jaren verschijnt er een zachte, grijze patine waardoor de omheining nog mooier opgaat in het landschap. Hoe ouder je omheining, hoe meer karakter het hout krijgt.

Vind je hardhout te chique voor een paardenwei? Dan kan je kiezen voor de elegante uitstraling van een grenen omheining. Die krijgt door onze impregnatie een mooie grijze schijn en behoeft geen verder onderhoud.

Prijskaartje

Tropisch hardhout kost ongeveer het dubbele van een grenen omheining. Daarom kiezen klanten soms hardhouten omheiningen voor weides die grenzen aan hun huis en grenen zachthout voor verder afgelegen weides.

Gegarandeerd de goede keuze

Zowel tropisch hardhout als grenen zachthout zijn geschikt voor een kwalitatieve omheining waarvan je jarenlang geniet. Omdat wij daarvan overtuigd zijn, geven we 20 jaar garantie op onze grenen omheiningen en 30 jaar garantie op het tropisch hardhout. Die garantie geven we met een gerust hart. We vierden onlangs onze 40ste verjaardag en kennen dus de kwaliteit van ons hout dus, ook op langere termijn.

Kies je een tropisch hardhouten weideomheining of grenen zachthout?