Hoe zou het zijn met .... de top drie van de Olympische Spelen in Rio?

Jumping
30 mrt 2020
Door Horseman Kristof

In onze nieuwe reeks "Hoe zou het zijn met ..." brengen we ruiters en paarden opnieuw in de kijker waarvan we al eventjes niets meer gezien of gehoord hebben. Meervoudig Belgisch dressuur kampioen Numa Verberne mocht vorige week de spits afbijten.

Vandaag zoeken we uit wie er van de top drie van de Olympische Spelen in Rio nog actief is.

Goud: Nick Skelton en Big Star
Voor de 62-jarige Brit waren de Olympische Spelen in Rio zijn laatste grote wedstrijd. Met zijn kampioenenpaard Big Star nam hij nadien nog deel aan de Nations Cup finale in Barcelona om in november van 2016 te eindigen op de Wereldbeker concours van Toronto. Zowel Skelton als Big Star genieten intussen van hun pensioen. Al heeft de 17-jarige zoon van Quick Star het momenteel druk als dekhengst in de fokkerij.

Zilver: Peder Fredricson en H&M All In
Het voormalige paard van Nicola Philippaerts greep met de Zweedse ruiter Peder Fredricson (48) naast de titel van Olympisch kampioen. Maar uitstel bleek geen afstel te zijn. Want een jaar later, op het Europees kampioenschap in eigen land (Goteborg), won het duo individueel goud en team zilver. Het fokproduct van Bas Huybregts is intussen 14 jaar oud en sukkelde de voorbije jaren met enkele blessures. Maar de zoon van Kashmir van Schuttershof stond er wanneer het nodig was. Zo werd hij vorig jaar derde in de Wereldbeker finale. In Rotterdam waren ze eveneens van de partij om hun titel van Europees kampioen te verdedigen, maar daar moesten ze vrede nemen met een zevende plaats.

Brons: Eric Lamaze en Fine Lady
De 17-jarige Fine Lady is net als haar ruiter Eric Lamaze (bijna 52) nog altijd actief in de sport. Al deed Lamaze op de Wereldruiterspelen in Tryon (2018) geen beroep op zijn bronzen merrie. Daar rekende hij op Chacco Kid. Fine Lady is het winnen echter nog niet verleerd, want vorig jaar zegevierde ze drie keer.