Hoe houd je op een gemakkelijke manier je paardenweide proper?

Promo
20 mei 2019
Door Horseman Kristof

In deze blog lees je de ultieme tip om je paardenweide op een eenvoudige manier proper te houden. Je hoeft dus niet meer regelmatig aan de slag te gaan om zelf uitwerpselen te rapen of te verwijderen. Onze methode is supereenvoudig: koop gewoon een schaap of een geit. 

Paarden grazen niet waar ze hun boodschap doen

Paarden hebben de gewoonte om geen gras te eten waar ze hun boodschap doen. Hierdoor krijg je op termijn een weide waar het gras over de grootste oppervlakte netjes en proper is afgegeten, met uitzondering van enkele kleinere plekken. Op deze plekken groeit het gras en het onkruid weelderig, mede dankzij de extra bemesting.

De ideale metgezel voor je paarden

Je kan uiteraard dagelijks je weide inspecteren met een schepje en alles netjes verwijderen, zodat de paarden ook grazen op deze plaatsen. Een andere optie is het aankopen van een schaap of een geit. Deze dieren vormen de perfecte metgezel voor je paarden. 

Minder kieskeurige dieren

Bovendien zijn schapen en geiten minder kieskeurig wanneer het op grazen aankomt. Zij houden ook de plekjes waar paarden niet eten, perfect kort. Voor paarden die alleen in de weide staan, is een schaap of een geit bovendien het ideale gezelschap. Zo voelt je paard zich minder sociaal geïsoleerd.

Wanneer je een geit of schaap in je weide plaatst, is het wel belangrijk om te kiezen voor een weideomheining met draadgaas als optie. Zo behoud je de fysieke barrière voor je paard en houd je met een subtiele draadgaas tot de onderste of middelste regel ook je kleinvee binnen de weide. 

Ontdek onze verschillende types weideomheiningen.

Wij komen vrijblijvend langs en geven advies op maat voor de beste weideomheining.