Hipposcan: 'Een weegschaal in zakformaat voor je paard'

Promo
02 jan 2023
Door Horseman Kristof

Hipposcan is een nieuwe, toonaangevende hippische onderneming en brengt als eerste een weegschaal in zakformaat voor paarden op de markt. Onderzoek toont aan dat 1 op de 2 paarden aan overgewicht lijdt. Een paardeneigenaar weet vaak niet hoeveel zijn/haar paard(en) weegt. Nochtans is een juist gewicht belangrijk voor de gezondheid en de prestatie.

Binnen de paardenwereld zien we momenteel al trends in innovaties om zo de sportprestaties van de paarden te verbeteren, maar nog met te weinig nadruk op welzijn en gezondheid. Hier komt met Hipposcan verandering in. Wij bieden, als enige op de internationale markt, paardeneigenaars de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke, accurate manier een gewichtsbepaling te doen van hun paard(en). Door het nemen van een zijdelingse profielfoto van het paard met je smartphone en via artificiële intelligentie wordt het gewicht van het paard berekend. Deze innovatieve manier van gewichtsbepaling is een doorbraak in het bepalen van het rantsoen van paarden en hieraan gekoppeld de gezondheid, het welzijn en de prestaties.

Het rantsoen van een paard wordt meestal op goed geluk bepaald. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat paardeneigenaars altijd handelen vanuit wat het “beste” is voor hun paard(en), zien we toch dat dit niet de meest optimale manier is en wel eens ernstige gevolgen kan hebben. Het gewicht van het speelt bij de rantsoenbepaling een cruciale rol. Laat dit dan ook het grote probleem zijn: paardeneigenaars kennen het gewicht van hun paard niet. Tot op heden was en is het bepalen van het paardengewicht niet vanzelfsprekend. Hipposcan biedt hiervoor de oplossing en dit simpelweg door het gebruik van je eigen smartphone.

De lancering van deze weegschaal in zakformaat in België is voorzien voor eind 2022. België is het paardenland bij uitstek en behoort tot de wereldtop op zowel sportief als medisch vlak. Het zou dan ook zonde zijn om hier niet verder op in te zetten.

Klik hier voor meer informatie!