Hippische wereld moet onverwachts afscheid nemen van Johan Dejager

Varia
14 aug 2019
Door Horseman Kristof

Met grote verslagenheid moeten we opnieuw afscheid nemen van een icoon uit de paardensport. Johan Dejager is vandaag plotseling overleden.

Johan Dejager is de drijvende kracht achter de vijfsterren jumping in Waregem en voorheen de vijfsterren jumping in Antwerpen. Johan heeft een rijke paardengeschiedenis, waarbij hijzelf als ruiter actief was en die passie voor het paard werd ook doorgegeven aan zijn zoon Pieter die recent nog benoemd werd tot “paardensportcoordinator” van de stad Waregem.

De familie Dejager was voorheen met de firma Osta Carpets ook één van de steunpilaren van Jean-Claude Vangeenberghe.

Johan Dejager had niet alleen de paardenpassie in zich als ruiter, eigenaar en organisator maar had ook een grote liefde voor de geschiedenis van het paardrijden. Zo stelde hij in 2014 nog zijn boek “Great Books on Horsemanship” voor, het resultaat van een echt monnikenwerk. Het boek behandelt een opmerkelijke verzameling van 364 oude boeken en manuscripten rond paardrijden, gaande van de vijftiende tot de negentiende eeuw.

De Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie wenst haar medeleven te betuigen aan zijn vrouw Hilde, zijn kinderen Pieter, Alexia, Eline en Lukas, zijn familie, vrienden en kennissen bij dit onverwachte afscheid.

Bron: 
KBRSF