High Five against Corona

Varia
06 apr 2020
Door Horseman Kristof

Hoe is zoiets mogelijk? Het is een vraag die we ons allemaal en wereldwijd stellen. De impact van het coronavirus op onze gezondheid, op het dagelijks leven en op onze economie is ongezien. Ook de paardenwereld betaalt een zware tol. Iedereen heeft zijn gedrag moeten aanpassen, allicht meer dan we voor deze crisis ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Dat het ook in onze sector moeilijk is, is de harde realiteit. Normaal gezien zaten we nu volop in het hoogseizoen van de sport.  Net voor deze crisis, kwamen clubactiviteiten op gang, werden sportkampen voor de paasvakantie voorbereid, de eerste grote en kleine outdoorwedstrijden stonden op stapel, de strijd voor de tickets voor de Olympische Spelen ging losbarsten… Het gemis aan onze sport en competitie is groot en op alle niveaus voelbaar.

Nog zeker tot en met 19 april gelden er zware beperkingen op ons normale dagelijkse leven. En terecht. Het ziet er eveneens naar uit dat deze maatregelen - geheel of gedeeltelijk - zullen verlengd worden en dat pas later het normale leven zich stap voor stap in gang zal kunnen trekken. KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB volgen de evoluties uiteraard op de voet.

De voorbije weken zijn KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB bijzonder actief geweest in de opvolging van de situatie. Paardensport Vlaanderen en LEWB zijn in rechtstreeks contact met hun regionale overheden en verantwoordelijken van sport en dierenwelzijn.  KBRSF houdt de communicatielijn met FEI aangaande de evolutie op internationaal niveau heel kort.  Wij blijven voluit de moeilijkheden van onze hippische sector en onze specifieke noden, ondermeer aangaande dierenwelzijn, benadrukken.  Uiteraard komen daarbij ook de grote financiële bezorgdheden aan bod.

De weg uit de coronacrisis zal nog lang en moeilijk zijn. Laat ons samen vooral uitkijken naar de toekomst waarbij we met vereende krachten aan de slag zullen gaan om onze sport terug op de rails te zetten. Ruiters, menners en alle sportbeoefenaars, van het laagste niveau tot de Olympische toppers, maneges, pensionstallen, organisatoren, officials, lesgevers, paardeneigenaars, fokkers, sympathisanten en alle andere paarden(sport)liefhebbers, we rekenen op jullie allemaal samen om nu alle maatregelen goed op te volgen.  Hoe beter we het nu doen, hoe sneller we terug kunnen genieten van het samenzijn en samen sporten.  

Daarom deze virtuele high five. Together we are and will be strong.

#highfiveagainstcorona

Glenn Maes - voorzitter Paardensport Vlaanderen
Stephan Detry - voorzitter KBRSF
Eugène Mathy - président LEWB

Bron: 
KBRSF - PSV - LEWB