HGVBB start volgende week met officiële jumpingwedstrijden

Jumping
04 jun 2020
Door Horseman Kristof

De Hippische Groepering Vlaams-Brabant en Brussel (HGVBB) zal vanaf volgende week meteen starten met het organiseren van officiële jumpingwedstrijden.

Nu er groen licht is gegeven voor de heropstart van de paardensport blijft de HGVBB niet stilzitten en schakelen ze snel.

Voorzitter Kristof De Pauw: "Na de vele trainingswedstrijden van de voorbije weken is het duidelijk dat de ruiters snakken naar officiële wedstrijden. Op die vraag willen we met de HGVBB meteen inspelen. Onze springcommissie is sinds vandaag bezig met de uitwerking van alles om volgende week te kunnen starten. Tegen dit weekend zal alles op Equibel staan en kunnen we verder communiceren."

Bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek zal volgende week de eerste officiële HGVBB jumping doorgaan. De organisatie daarvan ligt in handen van "Jump with Friends". Deze eerste jumping zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag 14 juni. Nadien staan zij ook in voor een driedaagse HGVBB wedstrijd van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni. Er zullen proeven voor (jonge) paarden en pony's op het programma staan.