HGVBB breekt records bij start nieuwe seizoen

Varia
10 apr 2019
Door Horseman Kristof

Het seizoen van de Hippische Groepering Vlaams-Brabant en Brussel (HGVBB) start dit weekend als laatste van alle Vlaamse provinciales! Bij de start van het nieuwe seizoen breken zij meteen al hun records binnen zowel de dressuur als jumping!

De springruiters zijn vanaf vrijdag te gast bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat waar de HGVBB springcommissie zelf in staat voor de organisatie van de 'Memorial Erik Goossens'. Drie dagen lang starten zij vanaf 7u30 's morgens om de vele deelnemers te kunnen verwerken. Afgelopen maandag werden om 13 uur de inschrijvingen wegens 'volzet' al afgesloten. Aan de start komen LRV kampioenen (Femke D'Hoore - nationaal Z kampioen 2018), regionale kampioenen (Danny Van Es - HGVBB kampioen 2018), maar ook een Wereldkampioen met Philippe Le Jeune.

"Het is fantastisch om te zien dat het onmiddellijk ‘Full house’ is bij de openingswedstrijd van de HGVBB. Als springcommissie proberen wij er alles aan te doen om onze sport te doen floreren. Daarom organiseren wij ook zelf onze openingswedstrijd “Memorial Erik Goossens”.
Het is voor ons zeer belangrijk dat er voldoende wedstrijden zijn voor onze deelnemers, dat er mooie sport te zien is voor ons trouwe publiek en dat ook de organisatoren en sponsors gemotiveerd blijven om zich blijven in te zetten voor onze sport. Ik wil ook eens een speciaal dankwoordje doen voor alle mensen achter de schermen… want bij onze wedstrijden draagt iedereen zijn steentje bij om sfeer te maken…misschien wel het geheime recept van de HGVBB?" 
aldus Els Van der Slagmolen, voorzitster springcommissie HGVBB

Niet alleen bij de jumping worden er records gebroken, ook binnen de dressuur is er een grote opkomst! Voor de eerste wedstrijd bij Hof ter Molleken in Kester zijn er 168 combinaties ingeschreven. Nog nooit kwamen er zoveel dressuurruiters binnen de HGVBB aan de start. Op geen enkele andere regionale dressuurwedstrijd zijn er dit weekend meer dressuurruiters dan bij de HGVBB.

Rudy Smets, voorzitter dressuurcommissie HGVBB: "We zijn heel tevreden over deze spetterende start van het seizoen. Het aantal inschrijvingen is echt enorm en we hopen in deze trend verder te kunnen gaan. Sfeer, gezelligheid en op een leuke manier onze sport beoefenen is ons doel. Veel succes aan alle deelnemers."