Harrie Smolders sluit het jaar af als nummer één van de wereld

Jumping
05 dec 2018
Door Horseman Kristof

Euro Horse ruiter Harrie Smolders sluit het jaar af als de nummer één van de wereld. Zowel Smolders als zijn KWPN ruin Zinius (v. Nabab de Reve) eindigen hun jaar als de nummers één van de FEI en WBFSH ranking.

Het leek een spannende strijd te worden wie 2018 zou eindigen als nummer één op de ranking. Vorige maand was het verschil tussen Smolders en zijn dichtste achtervolger Steve Guerdat heel klein. Maar Smolders heeft de voorbije weken toch meer afstand kunnen nemen van de Zwitser. Guerdat blijft op de tweede plaats en kreeg met McLain Ward een nieuwe nummer drie achter zich. Marcus Ehning weet zijn vierde plaats te behouden. Peder Fredricson stijgt naar de vijfde plaats. Global Champions Tour eindwinnaar Ben Maher maakt opnieuw zijn intrede in de top tien met een achtste plaats.

Niels Bruynseels blijft beste Belg

Op zijn 35ste verjaardag krijgt Niels Bruynseels het goede nieuws dat hij het jaar zal afsluiten als beste Belg op de FEI ranking. Hij zakt wel één plaats en staat nu op de tweede plek. Nicola Philippaerts doet twee plaatsen beter en stijgt naar de zestiende plaats. Pieter Devos zien we terug op de zeventiende plek. 

Met Gregory Wathelet (27), Jos Verlooy (32), Jerome Guery (36) en Olivier Philippaerts (38) hebben we in totaal zeven Belgen in de top veertig van de wereld.

Klik hier voor de volledige ranking.