Harrie Smolders: "Als Alaphilippe Tourmalet overleeft, wint hij Tour"

Varia
20 jul 2019
Door Horseman Kristof

Net zoals de hele sportwereld was Harrie Smolders onder de indruk van de manier waarop Julian Alaphilippe gisteren de tijdrit won: “Hij reed over de meet alsof hij geen inspanning had moeten leveren terwijl de concurrentie minuten lang de tijd nodig had om “pap” te kunnen zeggen. Zo zie je maar wat een gele trui kan doen. Dat levert hem wellicht zoveel adrenaline op, dat hem geen inspanning teveel lijkt. Uiteraard wordt hij ook nog eens gedreven door de golven van sympathie die mag ervaren van het Franse wielerpubliek. Zij beseffen als geen ander dat zij hun landgenoot met alle mogelijke morele steun moeten overgieten voor zover hun wereldbekende chauvinisme dat al niet automatisch zou doen. In ieder geval leverde hij een bijzonder indrukwekkende prestatie af in Pau”.

“Uit eigen ervaring weet ik dat je boven je kan grenzen kan uitgroeien als je op een grote wedstrijd in de roes van de overwinning geraakt. Je voelt dat je iets uitzonderlijks kan presteren en die kans wil je aangrijpen om de ganse wereld te laten zien, dat je wel degelijk de beste van het lot bent. Je bent dan bereidt om meer risico’s te gaan nemen dan normaal maar op dat moment voel je dat niet aan als risico’s. De zegeroes van het moment doet je gewoon bergen verzetten”.

“Als vandaag op de Tourmalet die bubbel niet doorprikt wordt, gaat Alaphilippe de Tour winnen want hij bewijst dan dat hij alles aankan. Het Franse publiek zal hem dan nog meer gaan steunen en zijn mentale wil om al die mensen niet te ontgoochelen, gaan hem nog meer boven zijn krachten doen stijgen”.

“Op die manier zit Steven Kruijswijk in een zetel om in Parijs mee op het podium te mogen”, schakelt Harrie Smolders over naar zijn vaderlandsliefde. “Hij kan rustig in de schaduw van Alaphilippe zijn ding doen en hij moet zich geen zorgen maken over overmatige mediabelangstelling of andere extrasportieve verplichtingen. Hij staat nu, zonder de inspanning teveel te hebben moeten doen, op een mooie uitgangspositie om zijn podiumdroom te kunnen waarmaken”.

Bron: 
Euro Horse Communications