Happy Landais: "Moderne hengst die veel bloed uitstraalt in zijn model"

Promo
29 mei 2020
Door Horseman Kristof

Hengstenhouderij Van Dijck stelde dit voorjaar met veel succes de 3-jarige Selle Francais hengst Happy Landais voor op de BWP hengstenkeuring.

Zijn vader Andiamo Semilly is een zoon van topvererver Diamant de Semilly. Deze Andiamo Semilly springt reeds op 9 jarige leeftijd op 5* niveau met Penelope le Prevost.
Via de moeder van Happy Landais, Venus Landaise (Helios de la Cour ) verkrijgen we het bloed van Papillon Rouge wat toch zeer gewild is in de Franse moederlijnen. Zijn grootmoeder (Narcotique Landaise (Socrate de Chivre ) bracht ondermeer Dollar Landais (Helios de la Cour en broer van Happy's moeder) die op 6-jarige leeftijd reeds 1m30 springt. Nog een broer van zijn moeder Amerique Landais (Helios de la Cour) springt op 1m50 onder Poolse vlag en Une Etoile Landaise (Balougrain) springt op 1m60 niveau met Michel Robert.
Zijn derde moeder Olivetti Landaise voert het bloed van de volbloed St Brendan xx.
Uit deze merrielijn komen vele sportpaarden voort. Enkel voorbeelden.  Kellandaise (Duc de la Cour ) 1m60, Ut Majeur de Brecey 1m60, Pepito Landais (Grenat de Grez ) 1m50, Milor Landais (Timorrak des isles) 1m60, Espoir Landais beter bekend als Espoir Z (Quouglof Rouge) 1m60.....

Joris Van Dijck: "Happy Landais is een moderne hengst die veel bloed uitstraalt in zijn model. Hij heeft een zeer goede galop en met zijn vermogen en souplesse op de sprong zijn onze verwachtingen voor deze "pur Selle Francais" dan ook zeer hoog. Happy Landais liet zich al opvallen op de voorselectie voor de Selle Francais hengstenkeuring waar hij als winnaar werd gekroond."

De voor BWP goedgekeurde Happy Landais gebruiken in de fokkerij? Klik hier voor meer informatie.