Hans De Ridder en Tiny Grauwels zijn de nieuwe Brabanste kampioenen

DressuurJumping
25 sep 2019
Door Horseman Kristof

Vijf combinaties bleven ‘dubbel foutloos’ in de springklasse Zwaar op het Provinciaal Kampioenschap dat LRV Orsmaal knap organiseerde. 

Van die vijf slaagden er geen enkele in om ook in de barrage foutloos te blijven. Van de ‘vierfouters’ was Hans De Ridder (LRV Opwijk) de allersnelste met Jelco van ’t Farsenhoven (v. Vivaldi du Seigneur). Gunther Lemmens (LRV Hoeleden) reed naar plaats twee met Kwinta van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Crescendo). Sven Grouwels (LRV Langdorp) en Indiva van de Langeweg (v. Henessy XO) sprongen naar provinciaal brons. Jeroen Van Damme (LRV Opwijk) sprong naar plaats vier en Ben Thiry naar plaats vijf.

De klasse Midden ging naar Lien Lemmens (LRV Rillaar) met Hercules de la Ferme Blanche (v. Winningmood van de Arenberg). Dries Vanthienen (LRV Kortenaken) en Elordonne S (v. Lord Z) en Ben Thiry (LRV Orsmaal) met Aliska van het Roelhof (v. Asca Z) behaalden een tweede en derde plek. In de klasse Licht was de titel voor Sofie Meurrens (LRV Lubbeek) met Innocent Boy van ’t Roth (v. Cardento).

Individuele dressuur

De provinciale titel in de klasse ZZ is voor Tiny Grauwels (LRV Tienen) met Aripuanä van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra). Steve Van Bambost (LRV Zoutleeuw) en zijn Suave SVB (v. Sorento) reden naar zilver voor Rudy Van Rymenant (LRV Rotselaar) met Fibaldi (v. Gribaldi). De klasse Zwaar 2 ging naar Wim Robberrechts (LRV Grimbergen) met Halloween (v. Charmeur). Eline Segers (LRV Asse) en haar Britt van het Bladerenkwartier (v. Don Renoir) reden naar plaats twee. Anne Ponsaerts van de organiserende vereniging pakte brons met Just a Dream (v. Florencio).

Groepsdressuur

In de klasse Zwaar, zal LRV Tienen als provinciaal kampioen afvaardigen tijdens het Nationaal Ruitertornooi in Bevel. In de klasse Zwaar B is dat Vissenaken-Glabbeek. Bij de viertallen M won LRV Moorsel Tervuren.

Bron: 
LRV