Hanne Mertens: "Ik heb zeker geen spijt van het traject dat ik de voorbije tien jaar heb afgelegd"

Blog
21 mei 2020
Door Horseman Kristof

Geen Azelhof Jeugdfestival deze week door de gekende Corona maatregelen. Normaal gezien zouden we komende zondag de nieuwe Belgische jeugdkampioenen jumping kennen.

Net als de voorbije weken zorgt Horseman voor een terugblik op dit kampioenschap. We doen dat samen met de Belgische jeugdkampioenen van 10 jaar geleden.

Wie waren die kampioenen ook al weer? En waar staan ze nu tien jaar later? In deel één van onze reeks gaan we terug naar de prachtige graspiste van Brugge waar tijdens het eerste weekend van juli in 2010 het Belgisch kampioenschap voor Young Riders werd afgewerkt.

De Antwerpse amazone Hanne Mertens pakt er de titel van Belgisch kampioen met Urgent, een KWPN zoon van Baloubet du Rouet die op dat moment 9 jaar oud is. De titel van vice-kampioen is voor Jens Van Der Steichel met Couscous van Orti. Couscous zien we later nog internationaal succesvol aan de start komen met Pieter Devos en Samuel Parot. Het brons gaat naar Mike Van Olst met Rapoensel van Generhese. Met een vierde en een vijfde plaats grijpen Victor Kumps (Sandor de la Pomme) en Lennart Van Vlaenderen (Blendy van Klapscheut) naast een plek op het podium.

“Het winnen van dit kampioenschap heeft voor mij niet echt veel veranderd. Zo’n titel is natuurlijk altijd leuk en je krijgt wel appreciatie en veel felicitaties, maar ik kan niet zeggen dat ik hierdoor meer kansen gekregen heb.” begint Hanne Mertens.

"Bepaalde zaken zou ik misschien anders hebben aangepakt"

Ik heb zeker geen spijt van het traject dat ik de voorbije tien jaar heb afgelegd, maar als ik er nu op terugkijk, zou ik misschien bepaalde zaken wel anders aanpakken. Het is nog maar sinds september 2019 dat ik mij volledig op de paarden focus. Daarvoor heb ik de sport altijd gecombineerd met mijn job op de HR afdeling van Bestseller. Ik zou uiteraard wel graag verder gestaan hebben, maar ik geniet er nu volop van dat ik hele dagen omringd wordt door mijn paarden en dat is het belangrijkste, toch?

Mijn trouwe Balou (Urgent, Balou is zijn bijnaam) geniet nu met volle teugen van zijn oude dag bij ons in de weide. Ik zou hem voor geen geld van de wereld willen missen.

Morgen deel twee met de Belgische kampioen bij de Junioren (2010).