Gregory Wathelet neemt de leiding op het Belgisch kampioenschap

Jumping
22 sep 2021
Door Horseman Kristof

In Lanaken werd vanmiddag de eerste omloop van het Belgisch kampioenschap bij de Senioren afgewerkt. Na die eerste ronde is het voormalig Belgisch kampioen Gregory Wathelet die aan de leiding staat.

Zoek niet naar onze Olympische medaille winnaars Pieter Devos of Jerome Guery op de startlijst, de voormalige Belgische kampioenen komen deze week niet aan de start op het BK in Lanaken.

Die andere Olympische medaille winnaar, Gregory Wathelet, die liet meteen zien dat hij graag nog een extra medaille dit jaar wil winnen. De Belgische kampioen van 2013 (toen nog met Forlap DC), zette een snelle ronde neer in een tijd van 65:96 seconden. Dat was ruim voldoende om met zijn sBs hengst Faut-Il des 7 Vallons (v. Comme il Faut) aan de leiding van dit BK te komen.

Jeugd maakt sterke indruk

In een tijd van 68:81 seconden sprong Leonie Peeters naar een tweede plaats met haar Zangersheide merrie Tinkoucha Hero Z (v. Tinka's Boy). Olivier Philippaerts haalde met Zayado (v. Cayado) de finish in een tijd van 69:07 seconden.

Meervoudig Belgisch jeugdkampioen Gilles Thomas reed de BWP ruin Konak (v. Nabab de Reve) naar een vierde plaats in 69:15 seconden. Dieter Vermeiren werd vijfde (69:37) met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof). Jos Verlooy en de Verdi zoon Varoune, die zowel in 2019 als 2020 met goud aan de haal gingen, werden zesde in 69:88 seconden. Plaats zeven is voor Thibeau Spits met de Casall dochter Classic Touch DH.

De Belgische jeugd scoorde al bijzonder goed afgelopen zomer op de Europese kampioenschappen en tijdens dit BK zie je ook meteen dat de U25 generatie uitzonderlijk sterk is met Peeters (24 jaar), Thomas (23 jaar), Vermeiren (22 jaar) en Spits (20 jaar).

Morgen volgt de tweede ronde en dan kennen we de finalisten die zaterdagnamiddag zullen strijden om de medailles.

Klik hier voor de uitslag na de eerste ronde.