GP-winst voor Kaprice van 't Roosakker in Wellington

Jumping
10 mei 2021
Door Horseman Kristof

Kent Farrington en de BWP'er Kaprice van 't Roosakker hebben in Wellington de Grote Prijs van de nationale competitie weten te winnen.

De hindernissen in deze Grand Prix stonden gebouwd op een hoogte van 1m45. Twaalf combinatie wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder vijf BWP paarden.

Kent Farrington speelde in deze barrage drie troeven uit en met één daarvan pakte hij de hoofdprijs. Met een voorsprong van maar liefst drie seconden won hij deze Grote Prijs met de 11-jarige BWP merrie Kaprice van 't Roosakker (v. Echo van 't Spieveld). Het fokproduct van Marc Kluskens werd in 2017 via Stephex Stables verkocht. Farrington werd ook nog twaalfde met de BWP merrie Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof).

Todd Minikus en de BWP merrie Juju VDM (v. Toulon) uit de fokkerij van de familie Bruggeman eindigden op een derde plaats. Zij is een halfzus van o.a. Killer Queen VDM en Japatero VDM. Hun moeder is de bekende Derly Chin de Muze. Als jong paard kreeg Juju haar opleiding van Wilm Vermeir. 

De stam van Werly Chin de Muze leverde ook de nummer vijf in deze Grote Prijs. Freddie Vasquez rekende hiervoor op de BWP'er Kirschwasser SCF (v. Amaretto d'Arco). Hij is een rechtstreekse zoon van Werly Chin de Muze, dewelke dan ook weer de moeder is van Derly Chin de Muze.

Voor de BWP'er Koss van Heiste (v. Breemeersen Adorado) was er met Conor Swail een elfde plek.

Klik hier voor de uitslag.