GP-overwinningen voor Evitason van 't Paradijs en Mercy van 't Ruytershof

Jumping
31 jan 2023
Door Horseman Kristof

De Belgische springpaarden lieten zich afgelopen weekend op Italiaanse bodem opmerken. Zo won de sBs'er Evitason van 't Paradijs de Grote Prijs in Arezzo en Mercy van 't Ruytershof die in Ornago.

Een rondje door Italië waar er afgelopen weekend verschillende Belgische springpaarden zich wisten te klasseren in de nationale Grote Prijzen. In Arezzo won de sBs ruin Evitason van 't Paradijs (v. Figo de Muze) de 1m45 hoge Grote Prijs met Giacomo Casadei. Het fokproduct van Johan Rooms en Ann Van den Branden werd in de STX cyclus uitgebracht door Katrijn Van Hoecke en Walter Lelie. De derde plek ging naar Elton van het Exelhof Z (v. Elvis ter Putte) en Mariano Ossa. Via Horse Auction Belgium werd deze als 3-jarige verkocht.

In Manerbio was er er een derde plek in de Grote Prijs (1m40) voor de sBs'er Felin DB (v. Gitano van Berkenbroeck) van fokker Nicole Bouilliart. Felin kennen we nog van onder het zadel van Thierry Goffinet. De BWP'er Mercy van 't Ruytershof (v. Arko III) van fokker Bert Van den Branden won dan weer de Grote Prijs (1m45) in Ornago met Greta Lepratti.

Mr-Ottorongo van Dorperheide (v. Zilverstar T) werd met Davide Kainich tweede in de Grote Prijs (1m40) van Pagnacco. In het verleden zagen we Pascale Haep met deze schimmel ruin aan het werk. Berlino Z (v. Berlin) van fokker Rudy Bogaerts behaalde een derde plaats met Carla Cimolai. Berlino Z werd via Karel Cox richting Italië verkocht.

In Pontedera leverde de 1m45 hoge Grote Prijs dan weer een vierde plaats op voor de sBs'er Comte d'Ecaussines (v. Malito de Reve). Het fokproduct van Christophe Ameeuw werd gereden door Riccardo Migli. Novara van de Looise Heide (v. Eldorado van de Zeshoek) van BVBA Eykens-Stessens werd vijfde met Francesco Cicalo. Tot slot was er in de Grote Prijs (1m40) van Rome een derde plaats voor Hisinia vd Wolfsakker Z (v. Hos d'O) met Christian Marini.