Global International Products N.V. groeit met 53% tijdens dubbele lockdown

Varia
19 jan 2021
Door Horseman Kristof

Global International Products N.V. bekend van de merken Kentucky Horsewear, Kentucky Dogwear en Grooming Deluxe sluit 2020 succesvol af. Mede dankzij structurele online en offline investeringen behaalde het bedrijf een omzet van 10,3 miljoen euro omzet.  

Investeren in tijden van Corona

Global International Product investeerde dit jaar in een nieuw warehouse managementsysteem, waardoor ze de output van bestellingen konden verdriedubbelen met dezelfde bezetting. In combinatie met een vernieuwd online B2B bestelplatform stond het bedrijf klaar om de eerste lockdown met glans te doorstaan. 

De groep verkoopt zijn producten enkel aan gespecialiseerde retailers en niet rechtstreeks aan de eindconsument. Dit resulteert in een relatief lang aankoopproces voor de eindgebruiker. Om dit proces in te korten, introduceerde Global International Products eind november een eigen marketplace. Dit platform biedt de mogelijkheid aan (potentiële) eindgebruikers om de voorraad van een specifiek product bij online en offline retailers te consulteren. Vervolgens kunnen ze in enkele klikken het product aankopen.  

Verder investeerde de groep in 10 nieuwe werknemers en werd het marketingbudget verviervoudigd. De combinatie van al deze investeringen resulteerde naar een jaaromzet van 10,3 miljoen euro tegenover 6,7 miljoen euro in 2019. 

Een nieuw merk lanceren midden in een pandemie

In maart 2020 voegde Global International Products een nieuwe naam toe aan zijn merkenportfolio: Grooming Deluxe. Het merk produceert luxe stalartikelen voor ruiters en professionele paardenverzorgers. Ondanks dat Grooming Deluxe enkele dagen voor de eerste lockdown werd gelanceerd, was het vorig jaar verantwoordelijk voor 5% van de omzet. Het merk is wereldwijd vertegenwoordigd en reeds te vinden in menig zadelkamers van Olympisch ruiters.  

Blijven investeren

Vandaag de dag zijn Kentucky Horsewear, Kentucky Dogwear en Grooming Deluxe te vinden in 45 landen, met Duitsland, Frankrijk en België als grootste afzetmarkten. Dagelijks stelt de groep 25 mensen te werk in de nieuwe ambachtelijke zone van Ronse. Om de stijgende groei te kunnen realiseren, zal het bedrijf in 2021 opnieuw investeren in de uitbreiding van een nieuw magazijn. Het nieuwe magazijn zal goed zijn voor zo’n 3500m2 en levert een verdubbeling in opslagcapaciteit op. Door de komst van het nieuwe magazijn verwacht de groep in 2021 een verdere stijging van personeel en omzet. 

Bron: 
Persbericht