Ghost Z levert veilingtopper Horse Auction Belgium

Fokkerij
14 jan 2020
Door Horseman Kristof

Afgelopen zaterdag vond in het Sentower Park in Oudsbergen de 6de editie van Horse Auction Belgium plaats.

Het team onder leiding van organisatoren Michel Spaas, Cristophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders overtrof zichzelf opnieuw en bood het talrijk opgekomen publiek een top selectie aan van jonge paarden en onder een geweldige sfeer. Met dank aan de sponsors was deze editie van Horse Auction Belgium zeker één voor de geschiedenisboeken!

In totaal gingen er 32 paarden en 8 embryo’s onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. De totaalopbrengst van de springpaarden was €637.000, met een gemiddelde prijs van €19.906.

De veiling begon op tijd met goede prijzen, maar naarmate de veiling vorderde, gingen de prijzen zelfs omhoog. De veilingtopper van de avond was Governor (v. Ghost Z), die voor € 50.000 verkocht werd aan Boyen-Daems Sporthorses (België).

Cas de Fleur (v. Canturano) veranderde van eigenaar voor €34.000 € en ze blijft eveneens in België. Het is leuk om te zien dat elk jaar meer van de selectie jonge paarden naar het buitenland wordt verscheept en dat er een grotere internationale klantenwereld is. Zo werd Argentinië Z (v. Aganix du Seigneur) voor €19.000 verkocht naar Portugal, Artic JT Z voor €30.000 naar Duitsland, Legrande voor €30.000 € naar Japan en Miss Power voor €32.000 naar Zwitserland. De Nederlandse Reggy Hoffman kocht dan weer Adele van Grobbenhof voor een bedrag van €26 000 en Hayley KDW voor €19 000. Drie paarden werden verkocht aan Noorse klanten: Et Alors Z (€11.000) en Repleaser van het Genelaar (€22.000) aan de familie Svepstad en Laguna HX (€19.000) aan Bratsberg Ridesenter. Andere paarden gingen naar Polen, Zweden, Italië en zelfs Colombia...

Net als tijdens de vorige edities van HAB presenteerde Flanders Foal Auction ook tijdens editie een aantal interessante embryo's. De gemiddelde prijs van de embryo's was €16.333.

Bron: 
Persbericht Horse Auction Belgium