Gemiddelde van ruim 15.000 euro tijdens Horseman Online Auction

Fokkerij
03 jan 2019
Door Horseman Kristof

Na een sterke promotie campagne tijdens Jumping Mechelen zag de start van de Horseman Auction januari 2019 er veel belovend uit. Een straffe collectie en meer dan 150 bieders ingelogd uit 12 verschillende landen maakten deel uit van de eerste Horseman online veiling van het jaar.

Bij de jonge paarden was het evident dat de gekeurde Hannover hengst (Heartbreaker x Arthos) de kar zou trekken. Gezien deze apart springende hengst zijn opwachting maakt tijdens de 2e fase van het BWP keuring besliste de eigenaar echter het paard alsnog terug te kopen voor 39.000 euro.

Dat pedigree bij Horseman Auction doorslaggevend blijft, bleek nogmaals uit Freesia De Kreisker die als duurste 3-jarige vertrekt naar Italie. Het gemiddelde bod voor een vrijspringer was 15.300 euro.

Bij de embryo’s verliep alles wat minder vlot. Wie zegt hoge kwaliteit, verwacht correcte prijzen. Hoewel er veel online activiteit was, bleef het grote geld uit, met een gemiddelde verkoopprijs van 12.330 euro.

Zo beslisten de eigenaars van de embryo’s uit de spectaculaire merrie Bellissimo en de vermaarde moederlijn van Kashmir van ‘t Schuttershof, dat de huidige marktprijzen beneden de genetische en ongetwijfeld ook toekomstige sportieve waarde van deze paarden lag.

Ondanks een moeilijke start, ziet het Horseman Auction team, het jaar 2019 met veel vertrouwen tegemoet!

Klik hier voor het volledige overzicht.