Geen Olympisch ticket voor Belgisch eventingteam

Eventing
01 sep 2019
Door Horseman Kristof

Het Belgische eventingteam is er op het Europees kampioenschap in het Duitse Luhmuhlen niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen!

Op het EK waren er nog twee tickets te verdelen. Na het dressuur onderdeel zag het er allemaal nog goed uit voor de Belgen, want ze wisten toen Zweden en Italië achter zich te houden, de voornaamste concurrenten voor het ticket. 
Maar na de cross country op zaterdag was het Belgische team weggezakt van de derde naar de zevende plaats en zagen we Zweden en Italië voor zich in het klassement.
Het springonderdeel vandaag leverde geen verandering op en zo gaan de Olympische tickets naar Zweden en Italië. 

Duitsland pakt team goud

Voor eigen volk hebben de Duitsers het landenklassement gewonnen. De Britten zijn vice-Europees kampioen. Het brons gaat naar Zweden. Frankrijk en Italië zien we terug op plaatsen vier en vijf. Het Belgische team eindigde op een zevende plaats.

Lara de Liedekerke beste Belg

Belgisch kampioene Lara de Liedekerke zette met Alpaga d'Arville de beste Belgische prestatie neer door op een 19e plaats te eindigen. Karin Donckers en Fletcha van 't Verahof eindigden op een 27ste plaats.
De titel van Europees kampioen is voor Ingrid Klimke en Sap Hale Bob Old. Het zilver gaat naar Michael Jung en Fischer Chipmunk Frh. De Fransman Thibaut Vallette Lt Col en Qing du Brit Ene HN behaalden een derde plaats.