Flanders Foal Auction verhuist naar Travers Horse Facility

Fokkerij
30 jul 2020
Door Horseman Kristof

Opnieuw heeft Flanders Foal Auction kort voor de veiling de locatie moeten wijzigen. Voor de geplande veulenveiling op 8 augustus in het Belgische Beervelde is een prachtig alternatief gevonden. De veiling verhuist naar Nederland naar de Travers Horse Facility, op loopafstand van Equestrian Centre De Peelbergen waar datzelfde weekend het Nederlands kampioenschap springen wordt verreden.

Luk Van Puymbroek en Gerald Lenaerts zijn verheugd met deze oplossing. “Het is een schitterende, luxe accommodatie. Je kijkt je ogen uit. We zullen ook hier met een gelimiteerd aantal gasten werken, lettend op de Corona-regelgeving, maar we kunnen in elk geval live veilen en de veulens nog een paar keer extra via de livestreaming laten zien aan de mensen die vanachter de computer of telefoon willen meebieden.”

Travers Horse Facility is voor veel buitenlandse ruiters een (tijdelijke) uitvalsbasis om de paardensport in Europa te bedrijven. Het ruim opgezette bedrijf met onder meer 46 stallen, 8 wasplaatsen, 28 paddocks, royale indoor- en outdoorpistes en 14 appartementen is van de Christiaens Group, groot geworden in de champignonindustrie.

De dertig veilingveulens kunnen zich van hun beste kant laten zien. Er is al veel interesse getoond in de collectie met onder andere nakomelingen van Chacco Blue, Heartbreaker, Emerald, Comme il Faut, Cornet Obolensky, Diamant de Semilly, Conthargos, Quabri de L’Isle, Catoki, Tobago Z en Eldorado van de Zeshoek. Alle veulens zijn in de moederlijn nauw verwant aan 1.60m Grand Prix springpaarden.

Bron: 
Flanders Foal Auction