Euro Horse Stallions: "het beste van beide werelden"

Promo
24 feb 2021
Door Horseman Kristof

In de moderne fokkerij draait alles rond bewezen moederlijnen. Bij uitbreiding geldt dat ook voor hengsten. De betere vaderdieren hebben ook een gefundeerde stam in hun genen. Als zij vervolgens ook nog eens op het hoogste niveau presteren, weet je quasi zeker dat je het betere paard fokt en daar streven we allemaal naar.

De afstamming is de basis, het resultaat in de ring is het bewijs. Emerald die de Olympische Spelen springt, Don VHP Z die vice Europees kampioen wordt, Igor, zoon van Emerald, die goud en brons wint op het EK. Caracas die vijfsterren GP’s wint. Hun palmares is geen toeval, het was ooit een weloverwogen en doordachte keuze van de fokker. Jij legt het fundament, onze verdienste is dat wij die jonge talenten hebben opgeleid tot wereldsterren. Dat is de core business van Euro Horse en ons succes hebben we aan u te danken. Fokkerij en sport is nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat onze beste sportpaarden hengsten zijn, is eerder toeval. Euro Horse is initieel geen hengstenstation. Wij zijn een sportstal op het hoogste vijfsterren level. En als we kijken naar wat onze hengsten verwezenlijkt hebben in de sport, weten we dat ze een ontegensprekelijke meerwaarde betekenen in de fokkerij.

Emerald is daar het mooiste voorbeeld van. Ook zijn halfbroer Nixon vh Meulenhof treedt in alle opzichten in de hoefsporen van zijn grote broer. Don VHP Z en Caracas kwamen pas op latere leeftijd naar onze stal. Ze verbleven voordien respectievelijk in Groot-Brittannië en Australië en bleven daardoor onder de radar van de fokkers. Don en Caracas zijn in ons collectief geheugen gegrift als sporthengsten en dat is geen toeval als je naar hun afstamming kijkt. Caracas is een zoon van Casall uit een Colman moeder die zelf 1.60m sprong en in Australië heel populair was. De Diamant de Semilly zoon Don VHP Z komt uit een Voltaire x Ramiro Z moeder die ook HH Carlos op de wereld zette. En dan hebben we nog Kentucky vh Ruytershof, zoon van For Pleasure uit Diamanthina vh Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago Z). Omdat wij permanent zoeken naar toekomstige wereldtoppers, bieden we u de kans om ze te fokken. En dan kan je niet voorbij onze jongens. Want uw merries en onze hengsten verenigen het beste uit beide werelden.

De catalogus van Euro Horse Stallions is via deze link te bekijken.

Ontdek het hengsten aanbod van Euro Horse Stallions via deze link.