Emerald viert zijn vijftiende verjaardag

Fokkerij
19 mei 2019
Door Horseman Kristof

De Olympische hengst Emerald viert vandaag zijn verjaardag! De BWP Ambassadeur werd vijftien jaar geleden geboren bij zijn fokker Bert Van Den Branden!

Vijftien jaar geleden werd de vosse hengst in Sint-Niklaas geboren bij fokker Bert Van Den Branden. Een jaar eerder had Van Den Branden zijn merrie Carthina Z laten dekken van Diamant de Semilly.

Zijn jeugdjaren beleefde Emerald in de stallen van Joris De Brabander. Zijn eerste stappen in de sport zette hij met Kurt De Clercq. Toen hij zes jaar oud was verhuisde hij naar Euro Horse in Grobbendonk, waar hij nu negen jaar later nog altijd op stal staat.

In die negen jaar heeft Emerald de hele wereld gezien als topsporter! Met zijn ruiter Harrie Smolders won hij Global Champions Tour Grote Prijzen en aan de andere kant van de wereld won hij ook een wereldbeker. Hij nam ook deel aan de Wereldbeker finale in Goteborg, niet gewoon om deel te nemen, maar wel om met een zilveren medaille huiswaarts te keren. Ander hoogtepunt in zijn carrière was een finaleplaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro!

Maar Emerald was tijdens zijn sportcarrière ook zeer actief en gegeerd als dekhengst bij de fokkers. Zijn sperma is niet alleen in eigen land of Europa populair, vanuit overal in de wereld is er vraag naar sperma van deze vererver!

Emerald nam begin dit jaar afscheid van de sport. Intussen geniet hij van zijn wedstrijdspensioen op de weide bij Euro Horse en ziet hij wekelijks zijn nakomelingen presteren in de (inter)nationale competities overal in de wereld!