Emerald nakomelingen leveren hoge prijzen op tijdens HorseSales.Auction

Fokkerij
05 okt 2021
Door Horseman Kristof

Geheel in stijl heeft de HorseSales.Auction het veulenseizoen afgesloten. Onder grote interesse vonden 34 veulens een nieuwe eigenaar en werd er met €12.000 euro opnieuw ruim boven de kaap van €10.000 euro verkocht. Voor €27.000 euro gaat de Evibelle BB Z als veilingtopper de boeken in.

De kleinzoon van Grand Prix merrie Ta Belle van Sombeke is aangekocht door een lid van het Ierse springteam. Ook Real Deal vd Kalevallei (v. Emerald) en Volt vd Bisschop (v. Casall) konden met €21.000 euro rekenen op grote belangstelling.

Het was druk achter de schermen bij de HorseSales.Auction. Waar het gros van de veulens ook deze editie een buitenlandse eigenaar trof. Opvallend: een groot deel van de veulens vertrek rechtstreeks naar gekende topruiters. De felste strijd woedde in Ierland rond Evibelle BB Z. De genetisch interessante kleinzoon van Ta Belle van Sombeke kon rekenen op belangstelling van maar liefst twee leden van het Ierse springteam. Waarbij de hamer viel op €27.000 euro.

 

 

Dat interessante genetica in trek was bewees ook Volt van de Bisschop. De combinatie van Casall uit de volle zus van de hengst Opium JW vd Moerhoeve verhuist voor €21.000 euro naar een Nederlandse hengstenhouder. 

Voor een zelfde bedrag gaat Real Deal van de Kalevallei richting Hongarije. Waar de kleinzoon van Grand Prix merrie Sissi van Schuttershof met open armen wordt ontvangen.

Een Marokkaanse springruiter verzilverde met zijn bod van €19.500 de aandelen van Harold van het Oosthof Z. Een Heartbreaker zoon uit de volle zus van de Grand Prix henst Emerald. En voor €18.000 gaat Viking van de Bisschop (v. Chacco Blue) naar een in Duitsland wonende Chileen.

Van de verkochte veulens ging de helft voor een bedrag van minimaal €10.000 euro onder de hamer. Wat bij het team van HorseSales.Auction tot grote tevredenheid leidt. “Een perfect verlopen avond”, blikt Chris de Heer namens het veilingteam terug. “Nieuwe inzenders, nieuwe klanten en nieuwe motivatie om de schouders er onder te blijven zetten.”

Daarmee wordt vooruitgeblikt op de fokkerij veiling die bij HorseSales.Auction van 11 – 14 november gepland staat. En kan in die lijn tevens de jonge springpaarden editie van 16 – 19 december aangehaald worden.