Emerald dochter Mabel de Kwakenbeek veilingtopper bij 'The Ten'

Transfer
19 apr 2017
Door Horseman Kristof

Het Azelhof in Lier vormde dinsdagavond het decor voor de eerste editie van de nieuwe veiling 'The Ten'.
Tien jonge getalenteerde springpaarden werden eind vorig jaar door Daniel Bluman, Gilbert De Roock, Carlo Pfyffer, Tal Milstein en Ilan Ferder gezocht en gevonden om deel uit te maken van deze veiling.

De organisatie zat piekfijn in elkaar met een grote VIP arena, zitplaatsen voor het publiek in de tribunes en een lange wall waar de beelden van de paarden werden op afgespeeld. Elke koper kreeg naast zijn nieuwe aanwinst ook nog een horloge van Lebeau-Courally aangeboden.

Veilingmeester van dienst Dirk Zagers begon meteen goed aan de veiling, want het nummer twee van de avond, de 5-jarige BWP merrie Mabel de Kwakenbeek (Emerald x Quidam de Revel) uit de fokkerij van Jos en Lien Hendrickx, werd de topper van de avond. Voor een bedrag van maar liefst 450.000 euro werd zij verkocht aan Carlos Lopez via de telefoon. Tijdens de Sunshine Tour sprong de merrie elke omloop foutloos. 

Meteen nadien volgde de tweede topper van de avond met de 5-jarige Chicago Chicago (Mylord Carthago x Le Tot de Semilly). Onyschenko kocht deze schimmel hengst voor een bedrag van 270.000 euro.
De 7-jarige sBs merrie Elize (Bamako de Muze x Nabab de Reve) werd verkocht voor 250.000 euro.