Emerald dochter Especially Ultra Z is kampioen van de cyclus

Jumping
22 jul 2019
Door Horseman Kristof

Na de laatste manche van de STX cyclus in Gesves kennen we de kampioenen van de cyclus en eveneens de finalisten voor het Belgisch kampioenschap die zich via de cyclus wisten te selecteren!

De laatste manche zou nog een spannende ontknoping opleveren en uiteindelijk is het de Zangersheide merrie Especially Ultra Z die kampioen van de cyclus werd bij de 7-jarigen. Dominique Hardy fokte de merrie in combinatie met Emerald en een Utrillo Z dochter. In het zadel zagen we de Limburger Nico Baerts.

De BWP hengst Mr. Uno-K van 't Kattenheye (v. Numero Uno) werd vice-kampioen van de cyclus. Met Jan Vermeiren werd de hengst vorig jaar kampioen bij de 6-jarigen. Van 't Kattenheye is de fokkerij van Tony Raman en Mieke Strobbe. De hengsten van JV Horses presteerden net als tijdens de Pavo hengstencompetitie ook nu weer uitstekend. Zo ging de derde plek naar Guy Beyers en de BWP hengst Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte) uit de fokkerij van de familie Veldeman. Mithras werd afgelopen winter ook al kampioen tijdens de hengstencompetitie. Een prestatie die hij ook al neerzette als 4- en 6-jarige. 

Tot slot was er voor JV-Horses ook nog een vierde plaats met de BWP hengst Mr. Idol S (v. Plot Blue). Het fokproduct van Star Horses werd vorig jaar vice-kampioen met Jan Vermeiren. Op de vijfde plaats zien we Tom Stoffelen met de BWP'er Mezoetje (v. Thunder van de Zuuthoeve) van fokker Jos Van Looveren.