Elvis Ter Putte levert winnaar bij de 6-jarigen tijdens eerste kwalificatie

Jumping
23 sep 2021
Door Horseman Kristof

Op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden heeft Virginie Thonon een top drie plaats behaald tijdens de eerste omloop bij de 6-jarigen. De overwinning ging naar een nakomeling van Elvis Ter Putte.

In deze 1m35 hoge kwalificatie kwamen een 260-tal springpaarden van 6 jaar oud aan de start. De overwinning was weggelegd voor de Ier Max O'Reilly Hyland en de Iers gefokte BP Limetless (v. Elvis Ter Putte). De Fransman Jonathan Chabrol en de Selle Francais gefokte Fancy de Kergane (v. Berdenn de Kergane) eindigden op een tweede plaats. Virginie Thonon reed de BWP'er Parequita VH (v. Jamal vd Heffinck) van fokker Willem Hoecke naar een derde plaats. Parequita werd dit seizoen kampioen van de STX cyclus.

Jason Foley en de Comilfo Plus Z nakomeling Calvador Z volgden op een vierde plaats. Thimo Stegen en Panter JVH (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) eindigden op een zesde plaats. De zevende plek was voor Pieter Clemens en Kannem JAZ (v. Kannan). Plaatsen acht en negen bleven ook in Belgische handen dankzij Odile Gierech (Tirelire T&L Z, v. Toulon) en Frederik Wuytack (Popeye van 't Meulenhof, v. Jenson van 't Meulenhof).

Klik hier voor de uitslag.