Elvis Ter Putte is de populairste hengst bij de BWP fokkers

Fokkerij
25 apr 2017
Door Horseman Kristof

Vorig jaar werden er bij BWP bijna 3.000 veulens ingeschreven, dat blijkt uit het jaarverslag van 2016. Dit is opnieuw een stijging in vergelijking met de voorbije jaren. 

In het jaarverslag staan ook de aantal veulens die als vader een door BWP goedgekeurde hengst hebben.

De koploper hierbij is zonder enige twijfel Elvis Ter Putte. Vorig jaar werden er bij BWP alleen al 136 veulens van hem ingeschreven. Let op, dit zijn alleen maar de veulens van de hengsten die zijn ingeschreven in het stamboek van BWP. De hengsten die we hier vermelden hebben vorig jaar uiteraard veel meer nakomelingen gegeven, maar deze werden dan ingeschreven in andere stamboeken.

De tweede populairste hengst is opnieuw één die bij Joris De Brabander ter dekking staat, voormalig Wereldkampioen Vigo d'Arsouilles. Vorig jaar werden er van hem 66 veulens ingeschreven bij BWP. Met 62 BWP veulens staat Cornet Obolensky op de derde plaats. 

Luc Tilleman staat met twee hengsten in de top vijf. Zo werden er 56 veulens van Tangelo van de Zuuthoeve ingeschreven bij BWP. De jonge hengst Dieu Merci van T&L staat met 48 veulens op de vijfde plaats.

Andere populaire hengsten vorig jaar waren Le Blue Diamond van 't Ruytershof (41), Emerald van 't Ruytershof (36), Lavalino ter Klomp (38), Iron Man van de Padenborre (34), Kafka van de Heffinck (34), De Flor 111 Z (32) en Cicero (30).