Eindelijk BK-goud voor Pieter Clemens?

Reportage
02 sep 2020
Door Horseman Kristof

Vandaag start in Lanaken op Domein Zangersheide het Belgisch jumpingkampioenschap voor Senioren. Jos Verlooy trekt als titelverdediger naar Lanaken terwijl Pieter Clemens de regerende vice-kampioen is.

Wanneer we Pieter Clemens bellen, stelt hij zelf de eerste vraag: ‘je gaat me de uitspraak van mijn werkgever Jos Lansink van vorig jaar voor de voeten gooien zeker?’ Inderdaad, Pieter Clemens is de uittredende vice kampioen en won de voorbije vier BK’s drie medailles. Twee jaar geleden was hij goed voor brons, vorig jaar klom hij naar zilver. Volgend jaar komen we terug voor goud, lachte Jos Lansink toen. ‘Ik weet het en ontken het niet, ik start elk jaar aan het BK om kampioen te worden. Dat is nu niet anders. Ik won de voorbije vier jaar één bronzen en twee zilveren medailles. Het mag nu eens goud zijn, toch?’ Dat Clemens zo vaak op het podium staat, heeft alles te maken met zijn leermeester Jos Lansink, die in zijn carrière kon pieken als de beste.

‘Mijn medailleoogst is effectief de verdienste van Jos Lansink. Enerzijds heeft hij goede paarden, anderzijds slaagt hij er in om de rust te bewaren. Met Jos werken we naar specifieke doelen en dat draait telkens goed uit. We proberen elk parcours, elke hindernis netjes af te werken zonder rekening te houden met een klassement. Ik heb de startlijst nog niet bekeken, ik kijk enkel naar mezelf’, aldus Clemens die Quintini (Quintender) inzet.  

Bron: 
Persbericht Stoeterij Zangersheide