Eddy De Smedt in zee met de Belgische Ruitersportfederatie

Varia
10 apr 2019
Door Horseman Kristof

Eddy De Smedt, tot vorig jaar nog Directeur Topsport van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), stelt voortaan zijn expertise ter beschikking van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF). De Smedt heeft altijd al een hart gehad voor de Belgische paardensport en wil op regelmatige basis samenzitten met de topsportcel van de KBRSF om ideeën uit te wisselen.

De Smedt zette eind november van vorig jaar noodgedwongen een punt achter zijn carrière bij het BOIC omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, maar zoals verwacht wilde hij niet stil zitten. Zo aanvaardde hij al een zitje in de selectiecommissie van het Belgisch Paralympisch Comité. Voortaan gaat hij dus ook in zee met de Belgische Ruitersportfederatie. “De Belgische paardensport heeft mij altijd al na aan het hart gelegen”, zegt De Smedt. “De topsportcel van de KBRSF levert heel goed werk, maar dat neemt niet weg dat ik vanuit mijn jarenlange (olympische) ervaring mijn steentje kan proberen bij te dragen om het allemaal nóg beter te maken. Ik kijk uit naar de samenwerking met dit gemotiveerde team!”

Het wordt voor alle duidelijkheid geen full time job voor De Smedt. Op geregelde tijdstippen zullen de koppen bij elkaar worden gestoken. Het eerste grote doel voor de Belgische ruitersport is kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Jumping-, eventing- en dressuurruiters krijgen die kans in augustus 2019 op de Europese kampioenschappen.

Bron: 
KBRSF