Drie veilingtoppers van 48.000 euro tijdens Flanders Foal Auction

Fokkerij
05 jul 2021
Door Horseman Kristof

Eén ding is op Flanders Foal Auction duidelijk geworden: De markt is nog nooit zo in de mood geweest om aparte springveulens te kopen. Na de acht maanden lange lockdown was het eindelijk zover: de allereerste live veulenveiling van heel Europa en dat werd zaterdagavond 3 juli gevierd. Met maar liefst drie keer een topprijs van 48.000 euro en 25.233 euro gemiddeld voor alle verkochte dertig veulens.

De online aanmeldingen om mee te kunnen bieden stormden dagenlang de mailbox binnen. De bezoekers die naar Peelbergen Equestrian Centre kwamen, waar de veiling zich voor het eerst afspeelde, bleven vrijwel allemaal tot het eind zitten. Eindelijk een avond uit sinds lange tijd, met de sfeer zat het meteen goed.

De bonte blikvanger Valou van het Audgoed (Emerald x Best Man Z) werd direct online voor 22.000 euro naar Amerika verkocht. Al snel werd ter plekke de eerste 48.000 euro geboden door een Ierse springruiter voor Chapeau PB Z (Chacco Blue x Baloubet du Rouet) uit de moeder van Carrera VDL. Nederland lag ook sterk in de strijd, want er werd ook 48.000 euro betaald voor Come and Get Me VK Z (Conthargos x Clinton), een halfzus van vier 1.50-1.60m Grand Prix paarden, en Revolution W (Balou du Reventon x Denzel van ’t Meulenhof) uit de halfzus van Emerald.

Chardonnay van de Berghoeve Z (Chacco Blue x Cornet Obolensky) uit de Roosakker-familie sloot de veilingavond af met een online bod van 42.000 euro vanuit Engeland. Er werden in totaal vijf veulens online naar Engeland verkocht, zo ook Covid van de Berghoeve Z (Cornet du Lys x Kannan) voor 38.000 euro en El Chapo Axelhoeve Z (Emerald x Heartbreaker) voor 34.000 euro. Er vertrekken veulens naar Amerika, Ierland, Marokko, Duitsland, België en Frankrijk, maar ook naar Panama: Coély van Orti Z (Casall x Heartbreaker) voor 35.000 euro.

“We vallen in herhaling. Deze prijzen hadden wij ook niet verwacht. Dat is echt zo, wel hadden we een heel goed gevoel erover gezien de enorme belangstelling vooraf. Wat willen we nog meer? Drie veilingtoppers en een zeer constante prijs voor iedere fokker. Er was geen ondereind qua veulens, ze waren van gelijke kwaliteit en dat zie je terug in de prijzen. Kortom, het was voor iedereen een topavond! De helft is online verkocht, de rest ter plaatse of aan de telefoon. We gaan vol motivatie verder, want we hebben een gelijkwaardige collectie voor onze volgende veiling op Sentower Park op 7 augustus”, vertellen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts.

www.flandersfoalauction.be

Bron: 
Persbericht Flanders Foal Auction