Dressuursport gaat terug van start

Dressuur
09 apr 2021
Door Horseman Kristof

Na het goede nieuws dat de Rhinostop vanaf 12 april wordt opgeheven, bekeek de commissie de mogelijkheden rond de heropstart van de dressuursport. Jammer genoeg moeten we op dit moment noodgedwongen nog rekening houden met het andere virus die ons in de greep houdt. Corona is nog steeds in het land en de overheid laat competitiesport nog niet voor iedereen toe. De wedstrijden kunnen momenteel helaas nog niet voor iedereen opstarten.

Nationale dressuurwedstrijden voor profsporters

Momenteel heeft de minister enkel toelating gegeven voor wedstrijden voor profruiters. Dat zijn voor dressuur de CDI's en officiële nationale wedstrijden (CDN's). 
In dat opzicht en door het wegvallen van een aantal wedstrijden zijn nog 3 toevoegingen aangebracht aan de kalender: 

  • 18/04 Dentergem
  • 09/05 Grote Brogel
  • 17-18/07 Turnhout

Bekijk hier de volledige kalender of ga naar Equibel
Deze wedstrijden staan op dit moment enkel open voor professionele ruiters en beloftevolle jongeren, zoals de overheid ons voorlegt. Hier kan je de definitie van een professionele sporter terugvinden, alsook die van de beloftevolle jongeren.. 

Wedstrijdgerichte trainingsdagen voor alle ruiters

Verder heeft de dressuurcommissie reeds een kalender uitgewerkt voor de wedstrijdgerichte trainingsdagen. 
Deze worden georganiseerd volgens het opgestelde protocol voor georganiseerde activiteiten, dus ook niet-professionele ruiters kunnen hieraan deelnemen. 
De eerste wedstijdgerichte trainingsdag staat al ingepland op woensdag 21/04 in Vrasene (Steenbeekhoeve). 

Klik hier om in te schrijven en de volledige kalender te raadplegen. 

Zo hopen we iedereen opnieuw aan het sporten te krijgen en nadien een snelle doorstart te kunnen maken voor de niet-professionele ruiters. We hopen samen met jullie dat dit zo snel mogelijk kan gebeuren.

Bron: 
Paardensport Vlaanderen