Dinja van Liere wint de Wereldbeker in Amsterdam met een persoonlijk record

Dressuur
28 jan 2023
Door Horseman Kristof

De grootste uitdaging van topcombinaties is om elke keer weer top te zijn. Om er op het juiste moment te staan en weer boven jezelf uit te groeien. Dat kunstje flikte Dinja van Liere vandaag in de Kür op muziek, de Wereldbekerkwalificatie op Jumping Amsterdam.

Met een persoonlijk record van 87.055% versloeg Van Liere haar grote Duitse rivale Isabell Werth, die met Emilio 86.595% behaalde. De 19-jarige hengst Blue Hors Zack liep de beste proef van zijn leven en kwam onder de Deense amazone Nanna Skodborg Merrald uit op 85.220%.

‘Bij het afgroeten ging het publiek helemaal los’
‘’Het ging super goed. Toen ik binnen kwam vond Hèrmes het best wel even spannend, want er was ontzettend veel publiek. Hij was heel scherp, maar ik kon het precies managen. Ik had precies de lijn goed tussen spanning en ontspanning. Bij het afgroeten ging het publiek helemaal los.”

Kippenvel
“Het is heel gaaf om in Amsterdam te rijden voor eigen publiek en dan ook nog te winnen. Hier kreeg ik echt kippenvel van. Toen ik bij de prijsuitreiking de ring binnen kwam moest ik echt even slikken, want ik kreeg zelf bijna tranen in mijn ogen. Dit is waar je het allemaal voor doet.’’

‘Hèrmes is echt een shownummer’
‘’Hèrmes vindt het hier ook heel erg leuk. Hij is echt een shownummer. Hij keek echt even rond en besefte dat het enthousiasme allemaal voor hem was. Dat was ook een heel leuk gevoel.’’

‘Het niveau was heel erg hoog’
‘’Toen ik de score van Isabell zag, dacht ik wel: ik moet even mijn best gaan doen. Mijn persoonlijk record lag ook in de 86%. Ik moest wel een hele goeie proef neer zetten om te zorgen dat ik er over heen kwam. Het niveau was heel erg hoog.”

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: 
Jumping Amsterdam