"De uitgebreide keuze bij T&L Sportstallions"

Promo
08 mei 2020
Door Horseman Kristof

Aparte tijden, aparte benaderingen. Mensen worden beknot in hun doen en laten, iets wat we niet gewoon zijn. Iedereen moet er op zijn manier trachten voor te zorgen dat we hier zo snel en zo goed mogelijk uitkomen… #stayhomewithyourhorses & vooral #buylocal!

Hengstenhouderij Tilleman & Lenaerts staat weer ter beschikking van de fokkers met een uitgebreid, aansprekend aanbod. Zoals alle jaren hopen we dat de fokkers de jonge hengsten kansen geven. We hebben reeds in het verleden meerdere malen bewezen dat onze jonge hengsten op latere leeftijd doorgroeien naar het hoogste niveau in de sport, denk maar aan Toulon, Dieu-Merci van T&L, Halifax van het Kluizebos, Houston, enz… Dus wie graag een streepje voor heeft, weet wat hem of haar te doen staat !

Onze 4 deelnemende, jonge hengsten hebben zich gedurende de 4 manches van de hengstencompetititie van hun beste kant laten zien! Rijdbaarheid, kwaliteit, vermogen, souplesse en balans. Kenmerken die sterk naar voor kwamen bij de BWP kampioen 2019 Quatre Mai-L (4j Corydon van T&L x Toulon), de Toulon look-a-like ‘Thio van T&L’ (4j Toulon x Calato), de nieuwste zwarte parel ‘Burberry DK T&L Z’ (4j By Cera D’ick x For Pleasure) en Picasso van de Veldstraat (5j, Toulon x Thunder van de Zuuthoeve).

Vier jonge hengsten die het vertrouwen van de fokker waard zijn!

*Naast de jonge garde kunnen de fokkers natuurlijk weer rekenen op de populaire 7-jarige hengst Amadeo van ’t Vossenhof Z (Asca Z x Carthago Z), die in het seizoen 2020 nog VERS beschikbaar zal zijn. De halifax -zoon uit de moeder van Toulon, Nanteuil van T&L (Halifax vh Kluizebos x Jokinal de bornival) & de Diamant-zoon Da Vinci DC (Diamant de semilly x Verdi) worden beide 7 jaar en zullen in 2020 ook nog VERS te verkrijgen zijn!

*Ook Corydon van T&L, de spraakmakende 9 jarige zoon van Cornado I x Chacco Blue, die o.a. de vader is van Quatre Mai-L, zal in 2020 VERS beschikbaar zijn, nu het wedstrijdseizoen een flinke deuk heeft gekregen. Wat kansen biedt voor de fokkers!!!

Lavallino Ter Klomp (9j, Clearway x Coriano) zal in 2020 enkel verkrijgbaar zijn via diepvriessperma. We willen ook graag in de sport weer paraat staan vanaf het corona-virus zou willen afdruipen. DieuMerci van T&L, die verkocht is en onder het zadel komt van Cormac Hanley(IRL), is ook beschikbaar met diepvriessperma.

*Een andere kans bieden we echter met VERS sperma van de KWPN hengst El Salvador (Vigaro x Kojak), waarvan de nakomelingen het zeer goed doen! Hij vererft zijn springpower, kwaliteit, rijdbaarheid en instelling!!
*Warrior is de olympische hengst die bekend is van zijn prestaties met zijn toenmalig jeugdige ruiter Jamal Rahimov. Samen sprongen ze succesvol in 5* GP’en, ze namen deel aan de Olympische spelen in Londen, de WEG in Caen, een Wereldbeker finale in Lyon enz… De genen van Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker zijn bovendien zeer gegeerd in de fokkerij! Prestatie en genen gecombineerd!!
De twee tenoren Toulon & Tangelo van de Zuuthoeve hoeven nog weinig woorden maar staan zoals altijd PARAAT!!! ( Toulon N°4 en Tangelo N°13 in de WBFSH Sire ranking 2019)

Bedankt voor het vertrouwen, blijf gezond & we maken er het allerbeste van SAMEN! Mail of bel voor meer info naar [email protected] of 0475 45 22 22. Volg onze website www.tilleman.be of onze facebookpagina T&L Sporthorses and Stallions voor alle beeldmateriaal van onze hengsten!