De nationale dressuur kampioenen bij de jonge paarden zijn bekend

Dressuur
01 jul 2019
Door Horseman Kristof

Er was gisteren veel kwaliteit op de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Hulsterlo.

In reeks zesjarige dressuurpaarden reed Tessa Fonken (LRV Weelde Ravels) de BWP’er Navarone van de Esberg (Special Agent Amour x Mio d’ Baugy – fokker: Jan Hillen) naar goud en het groen-witte erelint. Ze finishte in een sterk bezette reeks voor Jan Michiels (LRV Moerzeke) met Lighning (V. Londontime) en Bram Van Lindt (LRV Peer) met Nitro van de Smetshoeve (v. Special Agent Amour). In de Open-reeks ging de titel naar Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken Glabbeek) met Noortje van ’t Rommersum (v. Special Agent Amour x Lausanne – fokker:  Els Beckers). Gigi Van Der Leest reed met Nouvelle (v. Sir Donovan) naar een tweede plaats. Plaats drie was voor Lore Vandeborne met Explosion Pia v/d Bergerhoeve.

In de reeks voor vijfjarige LRV-paarden ging het goud naar Lotte Maesen van LRV Bree en haar James Brown (Hofrat x Edeem). In de Open-reeks ging het erelint naar Flore De Winne (LRV Denderwindeke) met de voor BWP goedgekeurde hengst Flynn (Fahrenheit x Sun on Me). De Winne zien we in augustus ook al aan het werk op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden.

Jan Michiels van LRV Moerzeke won de LRV-reeks voor vierjarigen met Feline (Franziskus x Lord Loxely). In de Open-reeks ging de overwinning naar Gigi Van Der leest met Praga Kahn (v. Sir Donovan x Dreamcatcher).

Bron: 
LRV