Classic Orange Z is op 5-jarige leeftijd overleden

Jumping
15 sep 2020
Door Horseman Kristof

De 5-jarige populaire hengst, die op Zangersheide ter dekking stond, overleed vorige week aan de gevolgen van een liesbreuk.

Classic Orange Z werd geboren op Quality Stud in Middelkerke. Hij kwam als veulen terecht in de handen van Patrick De Roeck (Orange Stables) en verhuisde op 3 jarige leeftijd via de hengstenkeuring van Westfalen, waar top ruiter Christian Ahlmann hem opmerkte, naar Stoeterij Zangersheide. Daar groeide hij uit tot één van de meest populaire jonge dekhengsten. Dat deed hij volgens Zangersheide dankzij zijn waanzinnige uiterlijk, gecombineerd met zijn machtige sprongen onder andere tijdens de opendeurdagen in Lanaken.

Als zoon van Cornet Obolensky uit de volle zus van Coupe de Coeur ( Zoe Quality) had hij ook een bijzonder sterke pedigree achter zich. Het was een complete sport- en dekhengst en absolute belofte voor de toekomst hetgeen het verlies groot maakt, aldus Zangersheide.  

In de afgelopen seizoenen overtuigde de bloedmooie zwartbruine hengst zeer veel fokkers van zijn kwaliteiten en dat resulteerde in opmerkelijke veulens. Uit zijn eerste jaargang ontstond meteen de kampioen van het Z-Festival, Carinjo vd Holstenhoeve Z, een veulen dat later in het seizoen via de Quality Auction verkocht werd aan de hengstenstal van Paul Schockemöhle.

Bron: 
Hippomundo