Christophe Vanderhasselt houdt de Belgische eer hoog in Bourg-en-Bresse

Jumping
23 mei 2019
Door Horseman Kristof

Op Franse bodem is er sinds vandaag in Bourg-en-Bresse een vier sterren concours aan de gang!

Christophe Vanderhasselt sprong zich daar meteen in de prijzen. In de 1m40 reeks klasseerde hij zich op een zevende plaats met de 13-jarige schimmel Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival). Gudrun Patteet, vorige week nog winnares van de Grote Prijs in Lier, kreeg met Sea Coast Valdelamadre Clooney één strafpunt voor tijd aangerekend. Hetzelfde resultaat was er voor Celine Schoonbroodt - de Azevedo en Cheppetta. Belgisch kampioen Dominique Hendrickx noteerde met Koriano van Klapscheut twee strafpunten voor tijd.

De 1m50 hoge GP kwalificatie werd gewonnen door Roger Yves Bost en Castleforbes Talitha (v. Cardenio). Er werd tegen de klok gesprongen en zij wonnen in een tijd van 69:35 seconden. Julien Anquetin en de BWP'er Grafity of Greenhill (v. Nabab de Reve) werden tweede voor Niklaus Rutschi en Carassina (v. Colman).
Patteet zette met Sea Coast Pebbles Z een snellere tijd van 69:23 seconden neer, maar met vier strafpunten in hun parcours eindigden zij finaal op de negentiende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.