Chili Pepper H M Z en Penturio van Strijtem op één en twee

Jumping
14 jan 2021
Door Horseman Kristof

In het Duitse Damme stonden er begin deze week nationale rubrieken voor jonge paarden op het programma. Daarin lieten enkele Belgische paarden van zich horen die als jong paard al indruk maakten op wedstrijden vrijspringen.

In de reeks voor 5-7 jarigen ging de overwinning naar de Zangersheide hengst Chili Pepper H M Z (v. Cornet Obolensky). Het fokproduct van de Familie Huysegoms-Mievis won als 3-jarige de 'Medaille van de Koning' in Gesves. In 2018 werd hij ook vice-kampioen op het Z-Festival in Lanaken. Nadien zagen we hem onder het zadel van Thibault Spiers aan het werk. 

De tweede plaats was voor de BWP ruin Penturio van Strijtem (v. Centurio 22). Penturio werd gefokt door Marc en Kristof De Pauw. Als 3-jarige werd hij vice-kampioen op het vrijspringen in Ternat. Daar werd hij verkocht aan het duo Benny Naessens en Arnaud Dewaele. Zowel Chili Pepper als Penturio staan intussen in de stallen van de Duitser Andreas Kreuzer. Het is Annika Kreuzer die beide paarden aan de start brengt.

Voor de BWP'er Oasis van de Bucxtale (v. Quinn vd Heffinck) was er met Michael Duffy een zesde plaats.

Zowel Chili Pepper H M Z als Oasis van de Bucxtale werden via bemiddeling van Viktor Daem en Rebecca Valentina Lindeblad van DL Equestrian verkocht. Als 5-jarige was Oasis met Daem in het zadel finalist op het WK in Lanaken.