Celine Schoonbroodt: "Clinto T Z is mijn beste paard ooit"

Blog
25 nov 2020
Door Horseman Kristof

Vrijdag staat in het Spaanse Vejer de la Frontera opnieuw een Nations Cup op het programma. Het Belgische team bestaat er uit Nicola Philippaerts, Gregory Wathelet, Gudrun Patteet en Céline Schoonbroodt.

Naar aanleiding hiervan had de communicatiedienst van de KBRSF een gesprek met enkele teamleaden. 

Céline Schoonbroodt, de Luikse amazone uit Hodeige, rekent voor haar allereerste deelname ooit in een landenprijs op de 9-jarige schimmelruin Clinto T Z, uit Clintissimo Z en Indoctro.

“Ik ben blij dat ik jullie over Clinto kan vertellen, want hij is heel speciaal voor mij en ik denk dat we samen nog grootse dingen zullen kunnen laten zien.
Tot op zijn achtste had Clinto eigenlijk nog zo goed als geen ervaring op hoog niveau. Mijn man merkte hem op tijdens een wedstrijd in Opglabbeek, met Stefan Corten. Hij zag gelukkig ook onmiddellijk het potentieel van dit paard, en hierdoor kon ik hem afgelopen voorjaar meenemen naar de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. We startten er op 1.40 niveau en reden al gauw ook mooie resultaten in de 1.45 proeven. Ik voelde dat Clinto klaar was voor het grotere werk…. Maar toen kwam jammer genoeg de eerste lockdown, die ons dwong om huiswaarts te keren. Thuis hebben we natuurlijk ook niet stilgezeten, maar het wedstrijdgevoel was er niet.
Toen we deze zomer de kans kregen om ons te tonen aan Peter Weinberg, was dit voor mij de bevestiging van mijn goed gevoel. Hij zag immers ook onmiddellijk dat Clinto een zeer uitzonderlijk paard is!
Dit najaar nam ik Clinto mee naar Vilamoura, waar we 3 grote prijzen op 2* niveau en eentje op 3* niveau foutloos afwerkten om nadien ook aan de 4*GP deel te nemen. Clinto ging dus eigenlijk in 3 maanden tijd van 2* naar 4* paard. Ik denk dat ik mag zeggen dat hij voor mijn gevoel mijn beste paard ooit is, 2021 wordt zijn jaar, dan zal hij helemaal klaar zijn voor het echte grote werk. Alles lijkt zo makkelijk voor hem, hij houdt er niet van om dingen te forceren. Het is een heel intelligent paard, dat meedenkt met zijn ruiter, hij heeft alles om het tot kampioenschapspaard te schoppen!”

Bron: 
KBRSF