Calvino II de Nyze Z: "Bewezen topcombinatie ter beschikking voor de fokkerij"

Promo
21 jun 2020
Door Horseman Kristof

Stud De Nyze stelt hun jonge parel Calvino II de Nyze Z ter beschikking voor de fokkers!

Calvino II de Nyze Z is het fokresultaat van een reeds bewezen topcombinatie tussen de wereldbekende hengst Calvaro Z en de alom geprezen stammerrie Urmina. Deze laatste heeft als Heartbreaker dochter de laatste jaren meer en meer haar stempel gedrukt in de prestatie-fokkerij van Stud de Nyze van Danny en Jens Nijs. Volle broer van Calvino II de Nyze z is Calvino de Nyze die op het allerhoogste niveau acteerde met stal Lansink-ruiters Pieter Clemens en Frank Schuttert alvorens verkocht te worden naar Mexico. Calvino II de Nyze Z heeft als sportpaard de absolute kwaliteiten om het allerhoogste te bereiken in de topsport, en is daar goed naar op weg getuige zijn prestaties in de jonge paarden proeven. Doordat er zo een grote unanimiteit bestaat over zijn ongekende potentieel wil Stud de Nyze hem dan ook alle kansen geven in de fokkerij. 

Jens Nijs: "Calvino II de Nyze Z is het resultaat van een fokkerij die mijn vader ongeveer 20 jaar geleden begon. De moeder van Calvino II, Urmina, heeft intussen al een hele reeks nakomelingen die op het hoogste niveau meedraaien/meedraaiden waaronder de volle broer Calvino de Nyze Z. Paarden als Absie, C Hunter, Narazo de Zyze, ... springen/sprongen allen mét resultaat op 1.60m niveau.

Best wel knap gezien het feit dat mijn vader alles zelf doet qua opfok en de hele verantwoordelijkheid en toewijding dat daarbij komt kijken. Zoals wel meer fokkers houd hij er een speciale, zelfs een tikkeltje eigenzinnige kijk op na als het over paarden gaat. Na al die jaren kan ik hem alleen maar gelijk geven en constanteren dat Calvino II de Nyze Z een paard is dat alle voorwaarden voor het moderne sportpaard overtreft. Wat me vooral opvalt is dat Calvino II, als je de vergelijking maakt met andere toppaarden, vanaf het prille begin een fantastisch rijbaar paard is gebleken. Het ziet er gemakkelijk uit en dat is het ook gewoon. Die balans, instelling en maturiteit zoals Calvino II laat zien, maakt voor mij vandaag in de moderne springsport het verschil tussen de goede paarden en de fenomenen die later, als ze de kans krijgen, kunnen uitgroeien tot kampioenen. Daarom, willen wij als fokker/eigenaar, Calvino II de kans geven die hij verdiend in zowel de sport als fokkerij.

Calvino II de Nyze Z gebruiken in jouw fokkerij? Klik hier voor meer informatie.