BWP-activiteiten in Coronatijden

Fokkerij
27 mei 2020
Door Horseman Kristof

Juni is de maand waarin voor BWP de prijskampen, de fokkerijdagen van start gaan. Gezien de situatie zal dat in 2020 helaas anders zijn.

De stamboekcommissies hebben samen met de Raad van Bestuur naar de beste oplossingen gezocht om binnen de toegelaten regels te kunnen werken, om toch iets te kunnen organiseren, maar om het bovenal veilig te houden.

Kunnen we deze zomer onze paarden en veulens tonen? Kunnen fokkers met elkaar keuvelen over de tendensen in de fokkerij? Het wordt niet evident en het zal zeker niet kunnen doorgaan zoals we gewend zijn.

Er is voor 2020 besloten om in de maanden juni en juli geen BWP fokkerijevenementen te organiseren. In augustus is het de bedoeling om wel te organiseren, maar om tijdens die maand volledig in te zetten op de veulens om zo te komen tot een selectie voor het nationaal veulenkampioenschap op 5 september en een aanduiding voor de online veiling.

“Wat dan met de merries”, horen we u denken. Achter de schermen is men aan het werk aan een vernieuwd nationaal fokkerijevenement (oktober), waar men dan volledig zal focussen op de merries.

Meer details zijn er voorlopig nog niet. Wij houden u zeker verder op de hoogte als die er wel zijn, als er data geprikt worden, als er meer zicht is op het hoe,…

In tussentijd: hou je gezond en hopelijk treffen we elkaar in augustus.

Bron: 
Belgian Warmblood