Bescherm je paard met een schuilstal tegen regen, zon en wind

Promo
23 nov 2019
Door Horseman Kristof

De winter komt eraan en onze paarden hebben op de weide al veel regen moeten verdragen. Een schuilstal op de weide is zeker en vast een must!

Paarden kunnen perfect het hele jaar door leven in een weide. Wel is het belangrijk om een schuilstal te voorzien met voldoende comfort. Deze schuilstal moet vrij toegankelijk zijn, zodat de dieren zichzelf steeds kunnen beschermen tegen regen, zon en wind. We bespreken in deze blog de belangrijkste vereisten waaraan een paardenschuilstal moet voldoen.

Paarden zijn van nature perfect geschikt om buiten te leven. Ze houden van de vrijheid en zijn perfect bestand tegen koude buitentemperaturen. Toch is een schuilstal in een weide absoluut noodzakelijk. Een schuilstal moet de dieren beschermen tegen regen, hagel, wind maar ook tegen de zon. Een slecht stalontwerp kan leiden tot kwetsuren of ademhalingsproblemen. 

Eenvoudig ontwerp van schuilstallen
Een buitenstal bestaat uit een zeer eenvoudig ontwerp: drie wanden en een dak zijn wettelijk voldoende, waarbij er een grote open zijde is. Deze open zijde mag niet in de richting van de overheersende windrichting staan. Bekijk hier verdere informatie over de schuilstallen van De Sutter Naturally. Onze schuilstallen zijn ontworpen met het oog op een maximale bescherming en leefcomfort voor de paarden.

Ligruimte op elk moment droog
Daarbij is het belangrijk dat de ligruimte voor de dieren steeds droog blijft. Er moet ook voldoende ligruimte zijn zodat alle paarden in de weide tegelijkertijd zouden kunnen gaan schuilen. De afmetingen van de schuilstal moeten daarom afgestemd zijn op het aantal paarden in de weide.

Beweging stimuleren
Ook de voederplaats is best overdekt. Om beweging van de paarden te stimuleren, plaats je de voeder- en drinkbak best op een andere locatie dan de schuilstal. Om paarden gezond te houden, is het belangrijk dat ze per dag een zestiental uur kunnen bewegen. 

Onze experts komen vrijblijvend langs en geven advies op maat voor de ideale paardenschuilstal in jouw weide. Samen bekijken we ook de ideale positionering.