Belgische Paradressuurploeg plaatst zich voor Tokio

Dressuur
01 feb 2020
Door Horseman Kristof

Een dikke proficiat aan onze Belgische paradressuurploeg. In het Nederlandse Genemuiden heeft België met verve de kwalificatie afgedwongen voor de Paralympische Spelen in Tokio. 

Met een score van 433,300 werd België tweede achter gastland Nederland. Dat was ruim voldoende om de tweede plaats op de paralympische ranking te consolideren. Dank u Michèle George (Best of 8), Ciska Vermeulen (Rohmeo), Manon Claeys (San Dior),  Eveline Van Looveren (Feleva) en bondscoach Walter Vanhaegenborgh.

“Donderdag, na de eerste dag, zat het al goed”, vertelt chef d’équipe Walter Vanhaegenborgh enthousiast. “Vandaag hebben we gewoon de kers op de taart gezet. We gaan naar Tokio, verdorie ! Dat wordt sowieso een avontuur. Niemand kan de klimatologische omstandigheden daar echt inschatten, dus dat wordt wat afwachten, maar ik denk dat we nu al mogen zeggen dat er met België rekening zal worden gehouden. Als ik me niet vergis, worden we straks 3de op de wereldranglijst, dus mag je gaan dromen, niet? Ik zeg niet dat we daar sowieso een medaille of medailles gaan pakken, maar het podium is een reële optie. Met dank aan onze teamspirit. Wat een geweldige sfeer in onze ploeg. En dan wil ik daar meteen ook Barbara Minneci en Kevin Van Ham (die er niet bij waren) bij betrekken. Ik bedank hen één voor één voor zoveel toewijding. De kwalificatie is oververdiend.”

Bron: 
KBRSF