Belgisch springteam staat aan de leiding op het Europees kampioenschap

Jumping
22 aug 2019
Door Horseman Kristof

De tweede ronde op het Europees kampioenschap in Rotterdam leverde drie foutloze omlopen op voor het Belgische springteam! Zo doen de Belgen goede zaken met het oog op een Olympisch ticket!

In dit 1m60 hoge parcours begon Pieter Devos foutloos met Claire Z (v. Clearway). Ook Jos Verlooy volgde zijn voorbeeld door net als gisteren geen fout te maken met Igor (v. Emerald). Als derde starter kreeg Jerome Guery met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) twee springfouten. Gregory Wathelet bleef ook nog eens foutloos met MJT Nevados S (v. Calvados Z). Hierdoor staat het Belgische team in het landenklassement op een eerste plaats met 11,07 strafpunten.
Topfavoriet Duitsland zakt naar de tweede plaats met 12,22 strafpunten. De Britten staan derde met 13,41 strafpunten. Frankrijk volgt met 17,39 strafpunten op de vierde plaats. Zweden zien we terug op de vijfde plek met 18,81 strafpunten.

De weg naar Tokyo

Met vijf zijn ze voor één van de drie Olympische tickets. Naast de Britten en Frankrijk die nog volop mee doen voor de medailles in Rotterdam moeten de Belgen ook rekening houden met de resultaten van Italië (zesde met 26,74) en Ierland (achtste met 30,36).

Jos Verlooy op de vijfde plaats

Voor aanvang van de tweede ronde stond Jos Verlooy op een tiende plaats. Hij stijgt in het individuele klassement nu door naar de vijfde plaats. Gregory Wathelet (10e) en Pieter Devos (13e) hebben ook goede zaken gedaan vandaag. Jerome Guery is weggezakt naar de 36ste plaats.

Nummer één van de wereld neemt de leiding

Niet de nummer één van de FEI ranking staat op kop, maar wel de nummer één van de WBFSH ranking zien we aan de leiding staan. Sinds deze maand is de KWPN ruin Explosion W (v. Chacco Blue) het beste paard van de wereld op de WBFSH ranking. Samen met de Brit Ben Maher staat hij aan de leiding met 0,62 strafpunten. De nummer één van de FEI ranking Steve Guerdat volgt met Bianca (v. Balou du Rouet) op de tweede plaats (1,31). De Fransman Alexis Deroubaix is met Timon D''Aure (v. Mylord Carthago) de verrassing van het EK op de derde plaats (1,40). Stephex Stables ruiter Daniel Deusser (Tobago Z) volgt met 1,47 strafpunten op de vierde plaats.

Klik hier voor het individuele klassement.

Klik hier voor het landen klassement.