Belgisch Junioren team grijpt naast EK-medaille

Jumping
12 jul 2019
Door Horseman Kristof

Na de Children gisteren zijn nu ook de Junioren er niet in geslaagd om op het Europees kampioenschap jumping een teammedaille te bemachtigen!

Het Junioren team, dat vorig jaar nog goud won in Fontainebleau, begon hun EK deelname in het Nederlandse Zuidwolde ijzersterk met een eerste plaats na de eerste ronde op woensdag.

Maar in de tweede en derde ronde vandaag waren er drie landen sterker waardoor het Belgische team op een vierde plaats eindigde. Spanje pakt goud voor Duitsland en Ierland.

Thibeau Spits voorlopig in de top vijf

Vanochtend wist geen enkele Belg foutloos te blijven. In de namiddag kwamen de Belgen beter voor de dag. Zo wist Thibeau Spits met Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) na vier strafpunten eerder op de dag wel foutloos te blijven. De winnaars van de openingsrubriek staan individueel voorlopig op een vierde plaats.
Belgisch kampioen Marthe Van Gorp kreeg met Loreen van de Landhoek (v. Breemeersen Adorado) zes strafpunten in de ochtend omloop, maar wisten vanmiddag foutloos te blijven. De broertjes Anthony en Thibault Philippaerts kregen beide vier en acht strafpunten met All Right du genet en Northen Comme Plot. Voor Gilles Nuytens en Jade S, op woensdag nog goed voor een tweede plek, waren er negen en acht strafpunten.

Klik hier voor de tussenstand.