Bart Hermans doet gouden zaak in individuele klassement

Eventing
04 aug 2019
Door Horseman Kristof

Een bewogen cross-countrydag op het EK voor Landelijke Ruiters in het Duitse Westerstede voor het Belgische team.

Het team zakte van een voorlopig tweede plaats naar een voorlopig zesde, maar met foutloze ritten van Raf Steegmans (Vencor) van LRV Genk en Bart Hermans (Gorki van de Pertjeshoeve) behouden deze twee ruiters uitzicht op de individuele medailles. Raf staat op een voorlopig zesde plaats. Bart staat met evenveel punten als de leider, de Duitse Antje Schöniger, in het individuele klassement. Omdat de tijd van de Duitse dichter bij de optimale tijd lag, staat zij voorlopig op één. 

Voor het team zorgde ook Sven Grouwels (LRV Langdorp) en zijn Fenner voor een cross-country zonder hindernisfouten. Sven kreeg wel 16 strafpunten voor tijdsoverschrijding op zijn scoreblad. Dirk Smeets (LRV Riksingen) was met Icarus de Casmir op weg naar een hele knappe prestatie maar op één van de laatste hindernissen volgde nog een ongehoorzaamheid. Sven staat op een voorlopige 39e plaats, Dirk op een 44e. Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk), die als individuele ruiter uitkwam, reed met Indezz heel knap naar een foutloze cross-country, met minieme tijdsoverschreiding springt hij van de 41e naar de 22e plaats. Ook Lore Poelmans (LRV Vorselaar) en haar trouwe Camelot van het Strateneinde reed naar een foutloze omloop. Ze schuift in het voorlopige klassement naar de 35e plaats.

Haar zus Calle en haar clubgenote Melanie Valckx hadden pech. Calle kreeg met Isolde drie ongehoorzaamheden en moest de cross vroegtijdig staken. Melanie had pech op de eerste watercombinatie toen haar paard Just For Pleasure de Looge zijn evenwicht verloor op het smalle B-element van de watercombinatie met een val en uitsluiting tot gevolg. Zowel paard als amazone kwamen trouwens ongedeerd uit de valpartij. Het belooft op zondag alvast uitermate spannend te worden als het springonderdeel wordt afgewerkt.

In het landenklassement gaat Duitsland soeverein aan de leiding, voor Groot-Brittanië en Oostenrijk.
 

  • Het springen begint zondag 4/08 om half twee in de namiddag
Bron: 
LRV