Axel Verlooy: "Ik zou willen vragen aan de fokkers om te blijven fokken"

Blog
23 mrt 2020
Door Maxine Van Molecot

We zetten onze reeks artikels over de invloed van het coronavirus op de paardensport vandaag verder met de reactie van Axel Verlooy.

Met Euro Horse richt Verlooy zich op zowel de topsport, de handel als de fokkerij. Zo zien we zijn paarden in de topsport terug onder het zadel van Jos Verlooy, Harrie Smolders, Emma Stoker en Dimme D'Haese. Met hengsten zoals onder andere Emerald, Don VHP Z en Caracas is Euro Horse voor de fokkerij belangrijk. Jaarlijks worden er eveneens verschillende veulens geboren op de stal in Grobbendonk. 

Welke invloed heeft het coronavirus nu bij Euro Horse? Axel Verlooy vertelt ons er meer over.

"Voor ons is alles veranderd. We werken nu achter gesloten deuren. Buiten onze ruiters, grooms en vast personeel laten we niemand meer toe op de Euro Horse stal. Onze prioriteit is dan ook dat heel ons team gezond blijft."

"De trainingen worden momenteel op een laag pitje gezet. Het probleem is natuurlijk dat we niet weten hoe lang dit nog gaat duren. De sport ligt over heel de wereld helemaal stil. Dat is niet het juiste moment in een Olympisch jaar, maar dat is nu eenmaal voor iedereen zo. De handel ligt helemaal stil. Wij verkopen de meeste paarden namelijk naar het buitenland. Klanten kunnen nu niet meer tot bij ons komen of ze kunnen daarna niet meer terug naar huis."


"Wat de fokkerij betreft, denk ik wel dat deze blijft voortgaan. De wereld ligt nu stil voor twee tot zes maanden. Na het coronavirus moeten we ook nog paarden hebben en zeker voor de volgende kampioenschappen. Ik zou willen vragen aan de fokkers om te blijven fokken en dan het liefst met onze hengst Emerald (lacht)."

"Het belangrijkste is voor ons om het Euro Horse team gezond te houden en dat het corona probleem snel voorbij is. Zo kunnen alle paardenliefhebbers terug een normaal leven hebben."

"All the best in deze moeilijke tijden van het ganse Euro Horse team!"