Annelies Vorsselmans pakt een top vijf plaats in de Grote Prijs van Maastricht

Jumping
10 nov 2019
Door Horseman Kristof

Drie Belgen wisten zich vanmiddag in Maastricht te plaatsen voor de barrage van de vier sterren Grote Prijs!

Annelies Vorsselmans en de 13-jarige KWPN ruin Wilandro 3 (v. Unistar) bleven foutloos in de barrage en eindigden met hun tijd van 37:14 seconden op de vijfde plaats. T&L ruiter Frederic Vernaet wist met zijn 10-jarige sBs hengst Dieu Merci van T&L (v. Toulon) eveneens foutloos te blijven en klasseerde zich zo op de zesde plaats. 
Stoeterij Dorperheide ruiter Thibault Philippaerts, eerder deze week al goed voor winst in Maastricht, werd dankzij een foutloze barrage zevende met de 9-jarige BWP ruin Krapuul F (v. Diamant de Semilly).

De overwinning bleef in Nederlandse handen. Het was Stal Lansink ruiter Frank Schuttert die met de 10-jarige Zangersheide gefokte Queensland E (v. Quickfire de Ferann) de overwinning pakte. Hun winnende tijd bedroeg 35:31 seconden. Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) werden tweede in 35:48 seconden. Maikel van der Vleuten maakte het Nederlandse podium volledig. Hij reed de 9-jarige Zangersheide ruin Beauville Z (v. Bustique) naar de derde plaats in 35:51 seconden.

Klik hier voor de uitslag.