Andres Vereecke en Gilles Thomas houden concurrentie achter zich in Grote Prijs Münster

Jumping
12 jan 2020
Door Maxine Van Molecot

Zonet werd in het Duitse Münster de Grote Prijs over een hoogte van 1.50m afgewerkt. 12 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder drie Belgen.

De Belgische jeugd zette een zeer sterke prestatie neer door alle concurentie achter zich te houden. Het was de 22-jarige Andres Vereecke die de GP op zijn naam schreef met de twaalfjarige BWP-ruin Igor vd Wittemoere (v. Cooper vd Heffinck). Ze waren zeer snel in een tijd van 34.41 seconden en bleven ook nog eens foutloos. Zo waren ze ruim een seconde sneller dan de 21-jarige Gilles Thomas en de Casall dochter Calleryama. Voor dit duo was er een nulrit in 35.50 seconden.

De Duitser Philipp Schulze Topphoff maakte het podium compleet met de schimmelmerrie Concordess NRW (v. Congress). Zij kwamen door de chrono na 37.18 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Hendrik Dowe met Fabregas 15 (v. Padinus) en Vladimir Beletsky met Chas Pik (v. Casall). Zij finishten na respectievelijk 37.42 seconden en 38.15 seconden.

Koen Vereecke wist zich eveneens te kwalificeren voor de barrage met de tienjarige merrie Donna vd Windeweg Z (v. Diamant de Semilly). Zij kregen acht strafpunten aangerekend in deze barrage en eindigden zo op de elfde plaats.

Klik hier voor de volledige resultaten.